Nomos Tangente – a century of Bauhaus

Drie kleuren, drie maten plus een speciale prijs

Nomos Tangente Bauhaus blauw

De Tangente van Nomos Glashütte is het bekendste model in de collectie van het horlogehuis uit het Duitse Glashütte. De Tangente is bij uitstek een ‘Bauhaus-horloge’ en nu wil het dat Bauhaus in 2019 100 jaar oud wordt. Voorbereiding is alles en daarom is er nu al de Nomos Tangente – a century of Bauhaus. Drie kleurvarianten in drie maten zijn beschikbaar en elke versie is tot 100 stuks gelimiteerd.

Gevoel voor kunst kan Nomos niet ontzegd worden. Dat uit zich bijvoorbeeld in het feilloze kleurgebruik van Nomos’ eigen designbureau Berlinerblau, maar bijvoorbeeld ook in de speciale Orion die in samenwerking met het Amsterdamse Ace Jewelers werd ontworpen. Dat horloge vierde het 100-jarig jubileum van De Stijl, een Nederlandse kunststroming die veel gemeen heeft met het Duitse Bauhaus.

Primaire kleuren

Mooi bruggetje naar de nieuwe Nomos Tangente – a century of Bauhaus. De strakke, sobere, stalen, introverte Tangente verschijnt in drie jubileumgedaanten: 33, 35 en 38 millimeter in diameter, voor mannen en vrouwen. Elke maat heeft een eigen primaire kleur: een wijzerplaat met de kleur van schetspapier, zwarte cijfers en wijzers, en langs de rand van de wijzerplaat een ring in geel ( 33 mm, 1.260 euro), blauw (35 mm, 1.360 euro) en rood (38 mm, 1.520 uro). De schetsen van kunstenaar Paul Klee waren een van de inspiratiebronnen voor deze horloges. Zoals Klee, de ‘Tovenaar van Bauhaus’, ooit zei: “Kunst maakt dingen zichtbaar.” En daarom volgen de wijzers een kleurenring die op elegante wijze het basisprincipe van het horloge afbeeldt: tijd die in een cirkel beweegt.

De drie Nomos Tangente Bauhaus modellen in 33, 35 en 38 mm

De drie Nomos Tangente Bauhaus modellen in 33, 35 en 38 mm

Bauhaus all the way

Niet alleen deze speciale editie, maar alle horloges van Nomos uit uurwerkstad Glashütte zijn “horloges die leden van de Bauhaus-beweging vandaag zouden ontwerpen én dragen”, weet Nomos-oprichter/topman Uwe Ahrendt. “Ze hebben tenslotte hun werk gedaan op dezelfde manier die we nu doen als het gaat om het ontwerpen van onze horloges. En dat geldt ook voor de manier waarop we Research & Development doen bij Nomos. Bij Nomos concentreren we ons in de beste Bauhaus-traditie op de essentie. We schuiven het overbodige opzij en we zijn ook nog eens ongelooflijk veeleisend als het gaat om de details die overblijven. Door hoogste kwaliteit centraal te stellen en te garanderen hebben we een andere, zeer eigentijdse vorm van luxe gecreëerd. We hebben een bijzonder mooie vorm van ‘Made in Germany’ tot stand gebracht.”

Van de drie Bauhaus modellen worden per kleur slechts 100 exemplaren gemaakt

Van de drie Bauhaus modellen worden per kleur slechts 100 exemplaren gemaakt

Gelimiteerde klassieker

De modellen van de Nomos Tangente – a century of Bauhaus zijn vanaf eind augustus 2018 verkrijgbaar bij geselecteerde winkeliers. Wie 2019, het jubileumjaar van Bauhaus, meteen goed wil beginnen, kan het beste snel handelen. De Nomos Tangente – a century of Bauhaus is tenslotte streng gelimiteerd en het horloge heeft alle uiterlijkheden van een toekomstige klassieker. Oh ja, in de toekomstige klassieker tikt het in eigen atelier gebouwde Calibre Alpha dat met de hand opgewonden dient te worden.

Het Caliber Alpha in de Tangente wordt bij Nomos in eigen atelier gebouwd

Het Caliber Alpha in de Tangente wordt bij Nomos in eigen atelier gebouwd