De gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF

Pre-Baselworld, Qualité Fleurier-chronometer van “Fairmined” goud

De gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF

De papieren die de gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF kan voorleggen zijn goed. Driedubbel goed. Deze pre-Baselworld chronometer is namelijk gemaakt van ethisch “Fairmined” goud, het is een officiële chronometer én het draagt het Qualité Fleurier-kenmerk.

De gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF

De zeer elegante en precieze Chopard L.U.C XPS Twist QF in wit Fairmined goud

De Twist van Chopard is een herkenbare verschijning. De subdial met de kleine seconden op 7 uur zijn op het eerste gezicht misschien wat verwarrend en uit balans, maar het oogt ook prikkelend. Het is in ieder geval karakteristiek. En er valt nog meer opmerkelijks en eigenzinnigs te melden als het gaat om de gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF. Laten we beginnen met de eerste van drie certificaten die dit horloge vergezellen. Vorig jaar al kondigde Chopard aan dat het bij de productie van gouden horloges volledig overgaat op ethisch verantwoord, gecertificeerd goud waarvan de achtergronden gecontroleerd en gedocumenteerd zijn. Kortom, Fairmined. Goud dat op duurzame en eerlijke wijze wordt gewonnen.

Markante kenmerken

De zeer elegante en precieze Chopard L.U.C XPS Twist QF in wit Fairmined goud

Close-up van de gestructureerde wijzerplaat van de Chopard L.U.C XPS Twist QF in wit Fairmined goud

De Fairmined Chopard L.U.C XPS Twist QF die aan de vooravond van Baselworld 2019 uitkomt, is de opvolger van de roségouden variant die in 2017 verscheen. De 40 mm x 7,7 mm witgouden nieuweling komt in een oplage van 250 stuks. De asymmetrie op de blauwe wijzerplaat met zonnestraalmotief in een fijne structuur, de slanke kast, de haute horlogerie-afwerking en natuurlijk het manufactuur-uurwerk dat ook in die categorie thuishoort, geven de Chopard een markante aanwezigheid. Dit is een klassieke dresswatch, maar niet een doorsnee traditionalist. Teveel kenmerken zijn net afwijkend van de standaard; de kleine seconden op 7 uur, de kroon op 4 uur.

Ethische, esthetische én technische kwaliteiten

De L.U.C-collectie vertegenwoordigt het hoogste horlogegoed bij Chopard. De gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF heeft alle fundamentele kwaliteiten van de L.U.C-collectie en het Fleurier Quality Foundation-zegel en een chronometercertificering onderschrijven de esthetische en technische kwaliteiten. Die kunnen worden opgeteld bij de al eerder besproken ethische kwaliteiten. De kwaliteitseisen van de Fleurier Quality Foundation zijn veeleisend. Een rigoureuze serie van 5 tests wordt uitgevoerd om tot een superieur horloge te komen. Eenmaal door de test hebben we te maken met een COSC-gecertificeerd, betrouwbaar haute horlogerie-horloge dat voor de volle 100% in Zwitserland is gemaakt.

De gecertificeerde Chopard L.U.C XPS Twist QF

Het manufactuurkaliber L.U.C 96.26-L in de L.U.C XPS Twist QF

Micro-rotor en ander fraais

Dat geldt dus ook voor het kaliber 96.26-L, een variatie op het kaliber 96.01-L maar dan 30 graden gedraaid. Het uurwerk met 22-karaatsgouden, fraai gegraveerde micro-rotor heeft een dikte van slechts 3,3 mm. Twee gestapelde veertonnen geven het horloge een gangreserve van 65 uur. Door het zichtdeksel zijn goed de bruggen versierd met Côtes de Genève-motief te zien. De prijs horen we vast tijdens Baselworld 2019.

Voor meer informatie: www.chopard.com