Limited edtion watch : Chopard L.U.C XPS Twist QF Fairmined

Wat onmiddellijk opvalt aan het Chopard L.U.C XPS Twist QF Fairmined horloge is de prachtige wijzerplaat die niet alleen in kleurstelling, maar door het gebruik van grove lijnen een sterk contrast vormt met de 18 karaat roségouden kast.HD_Chopard_LUCXPSTwistQFFairmined_Big

Niet direct in het uiterlijk te zien is dat voor dit horloge een Chopard Fairmined model is. Sinds 2013 breng het label luxe horloges uit met volledig traceerbaar goud van de Zuid-Amerikaanse NGO Alliantie voor Verantwoordelijk Mijnen (ARM).  De diep leisteen kleurige wijzerplaat van de Chopard L.U.C XPS Twist QF Fairmined geeft de rauwe ondergrondse wereld van de mijnen weer. De diepte van de lijnen die op de wijzerplaat is aangebracht vormt een prachtig contrast met het gepolijste 18 karaat roségoud van de kast. De zijkant van de kast heeft een geborsteld effect dat doorloopt tot in de lugs. Het samenbrengen van verschillende dieptes voor kast, de zijkant en de wijzerplaat zorgt voor een steeds wisselend effect in combinatie met de lichtval.

HD_Chopard_LUCXPSTwistQFFairmined_5

Dek kast van Chopard L.U.C XPS Twist QF Fairmined valt met zijn 7,2 mm hoogte onder de ultra dunne horloges. In deze kunnen kast zit een uurwerk dat al even indrukwekkend is als de wijzerplaat. Kloppend hart is het COSC-gecertificeerde LUC kaliber 96.09-L met een gangreserve van 65 uur. Het uit uurwerk heeft een frequentie van 4Hz, wat wil zeggen dat het een ritme heeft van 28.800 tikken per uur.  Het heeft Twin® barrels en een 22 karaat gouden micro-rotor versiert met Côtes de Genève motief. Het tot 30  meter waterbestendige horloge wordt geleverd op een mat-zwarte kroko band met 18 karaat roségouden pin-gesp.

HD_Chopard_LUCXPSTwistQFFairmined_SmallHD_Chopard_LUCXPSTwistQFFairmined_

De Chopard L.U.C XPS Twist QF Fairmined kent een gelimiteerde oplage van 250 stuks.

Prijs: € 15.500
Meer informatie: Chopard.com