Catorex C’Vintage toont lange horloge geschiedenis ‘2017 stijl’

De 1858 serie van Catorex is vernoemd naar de vroegste historie van het horlogehuis. In het begin van de 19e eeuw begon de Zwitser Georges Ignace Cattin met het vervaardigen van zakhorloges In 1858 startte Georges’son, Constant Cattin onder de naam Cattin een eigen horlogemakerij. Niet zonder succes want aan het begin van de 20e eeuw waren zijn zakhorloges de officiële zakhorloges van de Zwitserse nationale spoorwegen. In 1958, op de 100ste verjaardag van het bedrijf, werd de bedrijfsnaam en het merk veranderd in Catorex. Vandaag de dag produceert het label op kleine schaal, en daarmee meestal limited editions.

Inmiddels staat de zesde generaties horlogemakers aan het roer en heeft Catorex, nog altijd een familiebedrijf een echte schat van historische uurwerk-expertise opgebouwd die hun waarde keer op keer bewijzen. Zo is het  kaliber Schild AS 2063 van de Catorex  C’Vintage een model dat in de Jaren 1960 geïntroduceerd werd.HD_Catorex_CVintage_Small

Het uurwerk is geplaatst in ronde, 40 mm kasten die de Catorex C’Vintage lijn kenmerken. Een ander kenmerk is de kromming in de wijzerplaat. De 2017 uitbreiding op de serie heeft twee modellen. Een model met een prachtige koperkleurige wijzerplaat die een aantal ringen als versiering heeft meegekregen waarop de lichtgevende indexen zijn verwerkt. Daarnaast is er een zilverkleurig met antraciet exemplaar voorzien van 60 full-cut TWVS diamanten in de bezel. Beide modellen hebben een saffieren kastdeksel wat een blik geeft op ‘the good old’ AS2063, dat met 21.600 tikken per uur de centraal geplaatste wijzers en het datumvenster op 3 uur aandrijft. Helemaal ‘des zakhorloges’ is ook de rail-road minuten ring waarmee het vintage modellen heel duidelijk terug grijpen naar de eigen roots, maar dan wel ‘2017 stijl’. De horloges zijn waterbestendig tot 50 meter en worden geleverd met een krokoband in bijpassende kleur die sluit met een vouw-gesp.

Prijs op aanvraag
Meer informatie: Catorex.ch