Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Green

Deze freelancer verdient een vaste aanstelling

Raymond WeilFreelancer Calibre RW1212 Green

Geef dit horloge alsjeblieft een vast contract! De Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Green ziet er namelijk verbluffend goed uit. Dit dankzij het subtiele patroon op de diepgroene kleur. Maar ook door de geweven band.

De opmerkelijke Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Green is een diepgekleurde toevoeging aan de vlaggenschipcollectie van het merk. De Freelancer vertegenwoordigt de traditionele Zwitserse horlogewaarden. En dat doet deze Freelancer met verve. Mede dankzij het aanwezige uurwerk. In 2017 ontwikkelde Raymond Weil in samenwerking met uurwerkproducent Sellita een kaliber exclusief voor het horlogehuis. Calibre RW1212 is een automatisch uurwerk en de naam is een knipoog naar de postcode van het ‘RW’-hoofdkantoor dat staat in Grand-Lancy, Zwitserland. In 2018 toonde RW ook een opengewerkte variant van dat uurwerk in de Freelancer Caliber RW1212 Skeleton. Ook goed om te vermelden is dat Calibre RW1212 een 36 uurs gangreserve heeft.

Raymond WeilFreelancer Calibre RW1212 Green

Clous de Paris en een gestaineerde groene wijzerplaat maken de Freelancer Calibre RW1212 Green

Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Green (2780-STC-52001)

Raymond WeilFreelancer Calibre RW1212 Green

De stalen 42 mm Freelancer Calibre RW1212 Green

De stalen 42 mm x 10, 6 mm Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Green (2780-STC-52001) is een nieuwe kleurvariant met enkele subtiele trekjes. En die kleur is tot stand gekomen door naar de voorspelde modekleuren van 2020 te kijken. Slim om trends op de voet te volgen wanneer je ze niet zelf kunt bepalen. En fraai bovendien. Bovendien is de diepgroene wijzerplaat fraai gedetailleerd volgens de klassieke horlogetraditie. Zo heeft het centrale gedeelte een Clous de Paris-patroon. En dat oogt heerlijk klassiek. Daarnaast zorgt de gesatineerde omcirkeling met opgelegde indexen voor contrast. En de flens rond de wijzerplaat zorgt voor diepte. De wijzers zijn gevuld met wit Super-Luminova. Voor licht in het donker tot 100 meter onderwater.

Een schommelend balanswiel op 6 uur

En dan is er nog de opening op 6 uur. Hiers is het balanswiel van Calibre RW1212 zichtbaar. Het schommelende balanswiel brengt leven in de brouwerij. De slanke balansbrug met twee spaken oogt voornaam onder het ontspiegelde saffierglas. Andere noemenswaardige details zijn de geschroefde kroon met een RW-monogramlogo. En de kroon heeft zowel gesatineerde als gepolijste oppervlakten. Ten slotte is er de bijpassende diepgroene band gemaakt van synthetisch textiel. Het geeft deze Freelancer een modieuze twist. Verzorgd en doordacht, zijn wel van toepassing op deze band die ook is voorzien van een vouwsluiting met dubbel beveiligingssysteem. Deze nieuwste Freelancer is vanaf maart verkrijgbaar en de prijs zal rond de 2.100 euro komen te liggen.

Voor meer informatie over verschillende soorten Freelancers: www.raymond-weil.com