Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton

Drie skeletten in een stalen 42 mm kast

Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton

Raymond Weil introduceert een nieuwe geskeletteerde collectie op basis van de Freelancer. De Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton is verkrijgbaar in drie modelvarianten; zwart, roségoud en staal met stalen band. Het klassieke Raymond Weil biedt de traditionele kunst van het skeletteren aan voor een prijs die lang niet zo traditioneel hoog is.

Raymond Weil heeft een missie. Om de kunst van het skeletteren ook bij het grote horlogepubliek bekend, geliefd en bereikbaar te maken. De drie varianten van de Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton hebben een prijs die rond de 2.500 euro ligt en dat is behoorlijk veel lager dan traditionele Swiss Made geskeletteerde horloges van de toonaangevende producenten.

Bereikbaar geskeletteerd

Stalen Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton op stalen band met blauwe details

Stalen Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton op stalen band met blauwe details

 

Natuurlijk heeft ‘RW’ wel wat concessies gedaan om tot het bereikbare prijsniveau te komen. De nauwe samenwerking met uurwerkfabrikant Sellita is de basis. Een uurwerk van het Zwitserse Sellita is goed, maar natuurlijk niet van hetzelfde kaliber als een uurwerk van experts in geskeletteerde uurwerken als Vacheron Constantin of Patek Philippe. Maar geskeletteerde creaties van die haute horlogerie huizen zijn schaars en kostbaar en voor slechts weinigen weggelegd. De Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton is een moderne variatie op een oud en uitdagend horlogethema en Sellita heeft het speciaal voor ‘RW’ gecomponeerd. De RW1212 beweging is een automatisch uurwerk met een tikfrequentie van 4Hz en 38 uur gangreserve. De rotor is net als het zeer symmetrisch gekseletteerde uurwerk, ook opengewerkt. Dat betekent dat ok het zicht op het uurwerk optimaal is wanneer het horloge wordt omgedraaid. Sommige bruggen tonen fraaie perlage.

Functioneel geskeletteerd

Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton in detail

De Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton met zwarte PVD-coating in detail

 

Het opengewerkte RW1212-uurwerk is fraai afgewerkt en gedecoreerd en heeft een fraaie architectuur. Behalve dat de Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton luxueus en opulent oogt, is het horoge ook nog eens helder afleesbaar. En juist dát is een hele prestatie als het gaat om een geskeletteerd horloge. Maar al te vaak staat een fraai opengewerkt uurwerk de functionaliteit lelijk in de weg. De wijzers zijn voorzien van lichtgevende massa en omdat de wijzerplaat niet helemaal ontbreekt, zorgen de indexen rondom voor eenvoudige afleesbaarheid van de tijd.

Drie keer geskeletteerd

Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton in drie variaties

Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton in drie variaties

 

De stalen kast van de Raymond Weil Freelancer Caliber RW1212 Skeleton heeft een diameter van 42 mm, een hoogte van 10,6 mm dik en is waterbestendig tot 100 meter. Aan zowel de voor- als de achterzijde is krasbestendig saffierglas geplaatst. De zwarte variant heeft een PVD-coating en de roségouden versie is ook van staal, maar dan met een rosé PVD-coating. De stalen variant is de meest sportieve en dat komt ook omdat deze uitvoering wordt geleverd met een stalen band. Voor meer informatie: www.raymond-weil.com