Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

#SpeedyTuesday #SoldOut #ThrowbackTuesday #Overzicht #HorlogeNieuws

Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

Het is alweer twee weken geleden dat Omega via hun @Omega Instagram het tweede #SpeedyTuesday model lanceerde. Omdat de 2.012 horloges in een oogwenk waren uitverkocht en de stof inmiddels wel wat is opgetrokken, kunnen we nu in alle rust terugkijken op de beroering die de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman” teweegbracht wereldwijd. Een overzicht.

#Ultraman

Twee weken geleden verscheen de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman” online en in 1 uur, 53 minuten en 17 seconden waren alle 2.012 exemplaren verkocht. De tweede #SpeedyTuesday is een eerbetoon aan de hoofdrolspeler in de Ultraman Series; een jaren ’70 show gecreëerd door Tsuburaya Productions in Japan. Wie van gigantische monsters houdt, mag deze sci-fi Kaiju-klassieker niet missen. De 42 mm Speedmaster “Ultraman” is niet alleen een horloge in Kaiju-sferen, ook de de doos is dat. Het horloge wordt namelijk gepresenteerd in een bijzondere hexagonale doos: een eerbetoon aan de futuristische tafel die wordt gebruikt door het in oranje uitgedoste Ultraman’s Monster Attack Team.

Het zijn de oranje details die het hem doen bij de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

Het zijn de oranje details die het hem doen bij de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

#Instanthit

Robert-Jan Broer van Fratello Watches is de geestelijk vader van Speedy Tuesday dat hij in 2102 startte. Hij zag zijn idee uiteindelijk materialiseren in maar liefst twee horloges. De eerste gelimiteerde Speedy Tuesday Speedmaster  werd in 2017 gelanceerd en was een instant-hit en toen Broer de tweede Speedmaster aankondigde op Fratello Watches duurde het niet lang voordat alle Speedmasters met oranje details weg waren.

De eerste Speedy Tuesday Speedmaster

De eerste Speedy Tuesday Speedmaster

#WatchNews

Alle digitale horlogenieuwskanalen stonden vol met de heropstanding van de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”. Denk aan Monochrome het Amerikaanse Watch Time en Deployant en Revolution uit Singapore.

SpeedyTDe gravure op het achterdeksel van de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

De gravure op het achterdeksel van de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman”

#SpeedyTuesday2019

Ook op het Timezone forum was de “Ultraman” het gesprek van de dag. Maar goed, hoe vaak en hoe lang je ook over de Omega Speedmaster Limited Edition “Ultraman” praat, het ding blijft uitverkocht.  Zet juni 2019 alvast in de agenda om de derde #SpeedyTuesday Speedmaster niet mis te lopen.