Panerai Radiomir Logo en Black Seal Logo

De eerste Panerai in twee nieuwe versies

Radiomir Black Seal 3 Dagen Acciaio (PAM00754)

De Luminor is de beroemdste Panerai, maar de Radiomir is de eerste. De Panerai Radiomir Logo en Black Seal Logo zijn de nieuwste varianten op een klassiek thema. Beide Radiomirs zijn uitgerust met het kaliber P.6000, een handopwindkaliber met een gangreserve van drie dagen.

Wanneer we het hebben over de Panerai Radiomir Logo en Black Seal Logo gebruiken we de korte namen van de Radiomir Base 3 Days Acciaio (PAM00753) en de Radiomir Black Seal 3 Dagen Acciaio (PAM00754). Beide 45 mm Radiomirs hebben de kenmerkende kussenvormige kast in gepolijst staal met een slanke bandaanzet van staaldraad. Het verhaal is bekend, maar voor de volledigheid vermelden we toch even dat de eerste Radiomirs werden geleverd aan en gebruikt werden door commando’s van de Koninklijke Italiaanse Marine.

Typisch Officine Panerai

Radiomir Base 3 Days Acciaio (PAM00753)

Alleen de uren en minuten worden weergegeven op de Radiomir Base 3 Days Acciaio (PAM00753)

 

De zwarte wijzerplaat van beide Radiomirs is uit duizenden herkenbaar door het karakteristieke Officine Panerai-lettertype. De Arabische cijfers en indexen zijn natuurlijk voorzien van lichtgevende materie voor optimaal zicht in het donker. Het OP-logo met de twee pijlen die naar de lucht en de diepten van de zee wijzen, staat in de Radiomir Logo op zes uur.

P.6000 manufactuur-uurwerk

Op de wijzerplaat van de Radiomir Black Seal Logo is behalve het woord ‘Black Seal’ op 12 uur ook een kleine secondeaanduiding op 9 uur te zien. In beide horloges tikte het P.6000-kaliber, een met de hand op te winden uurwerk dat een gangreserve heeft van drie dagen. Dit basisuurwerk is ontworpen en vervaardigd in de Panerai-fabriek in Neuchâtel. Enkele relevante cijfers die dit uurwerk vergezellen zijn de diameter van 15½ lignes en een tikfrequentie van 21.600 trillingen per uur. Voor meer precisie bij het instellen van de tijd, heeft het uurwerk een balansstop die wordt geactiveerd zodra de opwindkroon wordt uitgetrokken.

Radiomir Black Seal 3 Dagen Acciaio (PAM00754)

Uren, minuten én een kleine secondewijzer op 9 uur kenmerken de Radiomir Black Seal 3 Dagen Acciaio (PAM00754)

 

De Panerai Radiomir Logo en Black Seal Logo zijn waterbestendig tot 10 bar – een diepte van ongeveer 100 meter – en worden geleverd met een leren band met contrasterende beige stiksels en een trapeziumvormige stalen gesp.