SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

Geboren uit een samenwerking met carbonspecialisten

SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

De SevenFriday S3/02 Carbon Off Series ziet eruit als een horloge dat met autosport te maken heeft. Veel carbon, zwart en blauw; kleuren die passen bij de renstal. Fout. De nieuwste SevenFriday komt voort uit een samenwerking met de koolstofspecialisten van Ares Design die onder andere Land Rover Defenders onder handen nemen. De Defender is ruig maar allesbehalve een raceauto.

SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

SevenFriday S302 Carbon Off Series poserend op koolstofvezel

Niet snel, maar ruig en individueel

De lichtgewicht SevenFriday S3/02 Carbon Off Series oogt sneller dan dat hij bedoeld is. Het doet wel wat denken aan de P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team maar de nieuweling is gebouwd met een ander doel voor ogen. Het horloge is namelijk gebouwd in samenwerking met de Italiaanse carbonspecialisten van Ares Design dat bekend staat om het individualiseren van de ruige Land Rover Defender. Overigens ‘vergrijpt’ Ares Design zich ook aan motorfietsen en boten, maar dit, hoe fraai en uniek dan ook, geheel terzijde.

SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

Ares Design BMW R90T Cafe Racer

De door Ares Design geïndividualiseerde en iconische Land Rover Defenders – de Defender is de ruigste van het stel als we ook de verschillende Range Rovers in de vergelijking betrekken – is bekend om zijn onverwoestbaarheid en deden dienst als inspiratiebron voor de SevenFriday S3/02 Carbon Off Series.

SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

Ares Design neemt zowel het exterieur als het interieur van de Land Rover Defender onder handen en daarbij wordt heel veel carbon gebruikt

Gelimiteerde, luxueuze ‘LARO’

De Defender is natuurlijk oorspronkelijk een militair vehikel dat dienstdeed en doet bij talloze legers en politiekorpsen wereldwijd. Ook de Koninklijke Landmacht maakte gebruik van de ‘LARO’ zoals deze genoemd werd in typisch en dwangmatig landmacht afkortingsjargon. De Defenders die de werkplaats van Ares Design in Modena verlaten lijken in niets op zo’n LARO-werkpaard. Luxueus leer en vooral heel veel extra carbon aan de buiten- en binnenkant maken van elke Defender een luxepaard. De nieuwe SevenFriday S3/02 Carbon Off Series meet 47,6 x 47 mm en is gelimiteerd tot 777 horloges wereldwijd. Het zwart/blauwe horloge heeft in het midden van de wijzerplaat een witte uurwijzer. De zilverkleurige minutenwijzer is ingelegd met wit en wijst naar lichtgevende witte indexen op een matzwarte ring.

Een balanswiel en een NFC chip

SevenFriday S3/02 Carbon Off Series

De SevenFriday S302 Carbon Off Series in actie maar zo te zien niet in een Land Rover Defender

In de subdial op half 5 worden de seconden getoond en op 7 uur is het schommelende balanswiel van het automatische Miyota 82S5 uurwerk te zien. Dat uurwerk heeft 40 uur gangreserve. De NFC-chip die in de wereldbol op de achterkant van kast is geplaatst dient als echtheidscertificaat. Het werkt met de SevenFriday App dia draait op iOS en Android en kan worden uitgelezen bij de NFC Check-In Station bij officiële dealers. Die dealer kan ook de uiteindelijke prijs onthullen die rond de 1.700 euro gaat uitkomen.

Voor meer informatie: www.sevenfriday.com