Nieuwe SevenFriday P-Series race horloges

P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team

SevenFriday P3B/03 Red

Zie de nieuwe SevenFriday P-Series race horloges maar als een drift-auto; het uiterlijk lijkt nog op het origineel, maar verder is alles veranderd en getuned. De P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team zien eruit alsof ze gedragen horen te worden om de pols van een driftkampioen of een straatracer uit Tokyo.

De nieuwe SevenFriday P-Series race horloges zijn opgetrokken uit verschillende materialen met een (kleur)link naar de autosport. Donkergrijs PVD-staal voor de kast, carbonfiber is te zien in de gelaagde wijzerplaat en de banden zijn van leer gecombineerd met siliconen. Die banden zijn natuurlijk helemaal in kleur/stijl met de wijzerplaten van de P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team. Als we wijzerplaat schrijven, bedoelen we volgens SevenFriday ‘Multi-Level Interface’; een driedimensionale wijzerplaat. De dieptewerking van een SevenFriday is deel van het succes van het jonge merk dat van een online-hype uitgroeide tot een horlogehuis 2.0. De gelaagde en deels opengewerkte wijzerplaat bestaat in het geval van de P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team uit vijf lagen carbonfiber. Donkergrijze kleuren zorgen voor een versterkt idee van ‘engineering’.

SevenFriday P3B/03 Yellow Racing Team

SevenFriday P3B/03 Yellow Racing Team

Dashboardinstrumenten

Iemand benieuwd hoed de tijd afgelezen dient te worden? Dat is eigenlijk heel eenvoudig want de uren- en minutenwijzers die voorzien zijn van Super-Luminova zijn onmiddellijk herkenbaar. De manier waarop die bewegen is gecompliceerder. Vier op elkaar afgestemde, gekleurde schijven zijn de basis voor de verschillende functies. Naast de uren en de minuten draaien ook een kleine seconde-aanduiding plus een 24-uursindicatie. Deze twee aanduidingen zijn vormgeven als een instrument in een dashboard.

SevenFriday P3B/03 Red Racing Team

SevenFriday P3B/03 Red Racing Team

 

De motor van de P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team is een bewezen, Japans uurwerk met automatische opwinding. Door de wijzerplaat heen is de balans te zien van het kaliber Miyota 82S7 met 40 uur gangreserve. Dat uurwerk ligt in een 47,6mm brede x 47mm lange kast van donkergrijs PVD-staal. De kast en de lunette zijn gezandstraald en vervolgens voorzien van een zonnestraalafwerking. Mineraalglas met een anti-reflectieve laag zijn zowel hard als helder.

Nieuwe SevenFriday P-Series race horloges: racen mag, zwemmen niet

SevenFriday P3B03 Yellow Racing Team

SevenFriday P3B/03 Yellow Racing Team

 

Wie wil racen met de P3B/03 Yellow en P3B/06 Red Racing Team kan dat gerust doen, zwemmen echter niet. De twee P-Series horloges zijn spatwaterdicht en dat betekent dat ook de carwash verboden terrein is. In de kast van de twee horloges is een NFC geplaatst. Met die chip en de SevenFriday Android app kan overal ter wereld het horloge als authentiek worden herkend en eventueel worden gerepareerd. De prijs ligt rond de 1.150 euro. Voor meer informatie: www.sevenfriday.com