Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages

Beestachtig gecompliceerde pre-SIHH 2019-creaties

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Meccaniques Sauvages

Vacheron Constantin laat zich in de aanloop naar de 2019-editie van de Geneefse horlogesalon SIHH van zijn wildste kant zien. De creaties in de Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages collectie bespringen de horlogeliefhebber in de vorm van een slang, een leeuw, een tijger en een valk.

Les Cabinotiers Armillary Tourbillon Snake

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages

Drie modellen uit de Les Cabinotierse Mecaniques Sauvages-collection. De leeuw en de tijger flankeren de slang

Zes octrooien zijn ingediend voor dit uitzonderlijke horloge dat is uitgerust met een dubbele retrograde sferische tourbillon, afgeleid van de Reference 57260 zijn 57 complicaties. Hightech materialen zoals silicium zijn gebruikt in het echappement net als aluminium voor de tourbillonkooi. Alles wordt gedaan en gebruikt om de precisie van het uurwerk te verbeteren. Het geduld van de graveerders en hun liefde voor fijn vakmanschap zijn duidelijk zichtbaar in het graveerwerk van de slang rond de kast. De kenmerkende afwerking met de hand van het huis Vacheron Constantin worden met de horloges in de collectie Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages naar nieuwe hoogten getild. Het graveerwerk van de wijzerplaat toont matte en briljante oppervlakken die een slangenhuid meesterlijk en uiterst subtiel reproduceren. Het idee was om slechts een deel van de slang te tonen, maar dan zo natuurgetrouw dat de drager zich onmiddellijk het hele serpent zpu voorstellen.

Les Cabinotiers 14-Day Tourbillon Lion

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages

Delicaat handwerk brengt de Les Cabinotiers 14 Day Tourbillon Lion tot leven

De katachtige zwier in de collectie Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages komt majestueus tot uiting in de 14-Day Tourbillon Lion. De centraal uitgelijnde wijzerplaat verbeeldt de sereniteit die de leeuw – de officieuze en ongekroonde koning van het dierenrijk – uitstraalt en rustig zijn domein aanschouwt. De fijne penseelstreken op de geëmailleerde wijzerplaat maken een realistische weergave mogelijk. De mechanische kracht van deze ‘leeuw’ gaat schuil in het uurwerk voorzien van een tourbillon versierd met het beroemde Maltezer kruis dat een machtige 14-daagse gangreserve ter beschikking heeft. De kast is gegraveerd, terwijl de wijzerplaat is bedekt met grisaille-glazuur. Deze techniek bestaat uit het coaten van een gouden plaat met een uniforme donkerbruine laag en, na het bakken in de oven, het aanbrengen van een uiterst zeldzaam type wit Grand Feu-glazuur dat bekend staat als “Blanc de Limoges”. Vervolgens krijgt de wijzerplaat subtiele tinten van grijs, bruin en wit, evenals schaduweffecten, om de leeuw tot leven te wekken. Het spectaculaire resultaat is de verdienste van de meester-emailleur.

Les Cabinotiers Mysterious Animals Tiger

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages

De Les Cabinotiers Mysterious Animals Tiger is om bang van te worden

Schrikken van de tijd en van de tijger. Wie te laat is en dat tot zijn schrik constateert wanneer hij of zij de Les Cabinotiers Mysterious Animals Tiger raadpleegt, krijgt door de priemende blik van de tijger in het bamboebos nog een tweede schrikmoment te verwerken. Aan de basis van deze exotische creatie staat het kaliber 2460 G4-kaliber dat vier schijven aandrijft die door vier openingen verschijnen. De uren, minuten, dag en datum zijn gerangschikt rond de omtrek van de wijzerplaat om zo plaats te geven aan Artistic Crafts. De tijger die dreigend tevoorschijn komt uit een bamboebos en die verschijnt in het midden van de wijzerplaat, is volledig met de hand is gegraveerd met een oneindig gevoel voor detail. De voorouderlijke techniek van fijne lijngravure vereist minstens vijf jaar ervaring om tot dit zeer fijne en delicate resultaat te komen.

Les Cabinotiers Grisaille Falcon

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages

De haarscherpe valk op de wijzerplaat van de Les Cabinotiers Grisaille Falcon

De kracht en gratie van de valk (de koning der vogels al is ook deze titel net als bij de leeuw officieus en arbitrair), is te zien op de wijzerplaat van de Les Cabinotiers Grisaille Falcon. Dezelfde techniek als bij de variant met de leeuw is toegepast en ook hier levert dat een levendig en haarscherp beeld op. De blik van de valk is priemend en levensecht. Achter de valk gaat een automatisch uurwerk schuil dat de tijd weergeeft. Het manufactuur-uurwerk is uitgerust met een secondestop waardoor de secondewijzer tot stilstand wordt gebracht, zodat de tijd uiterst nauwkeurig kan worden afgesteld. De rotor draait op soepel rollende keramische kogellagers die geen onderhoud vergen. Veel meer dan de sportieve Overseas en retro-moderne FiftySix toont de Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mecaniques Sauvages collectie het ware en historische gezicht van ‘VC’. Artistieke uitspattingen zoals eerder de Les Cabinotiers Grand Complication Phoenix weerspiegelen het eeuwenoude karakter veel beter dan verwoede pogingen aansluiting te vinden bij de concurrentie en de heersende trends.

Voor meer informatie: www.vacheron-constantin.com