Vacheron Constantin Overseas Chronograph Panda

Diepzwarte wijzerplaten in een stalen kast

Overseas Chronograph Reference 5500V/110A-B481

Twintig jaar geleden introduceerde Vacheron Constantin de Overseas. Een ultra-luxe sporthorloge dat voortkwam uit de 222 en zich in dezelfde ophoudt als de Royal Oak van Audemars Piguet en de Girard-Perregaux Laureato. Wit, blauw en bruin waren tot nu toe de voorradige wijzerplaatkleuren, gangbaar zwart ontbrak. Tot nu. Er is zelfs een Vacheron Constantin Overseas Chronograph Panda.

Close-up van de fraai gevormde en afgwerkte stalen band van de Overseas Chronograph

Close-up van de fraai gevormde en afgewerkte stalen band van de Overseas Chronograph 5500V/110A-B481

 

Twee jaar geleden startte de revival van de Overseas sportcollectie. Het bestaande design werd opgefrist en stapje voor stapje werd de collectie uitgebreid. Met een basismodel de Automatic, maar ook een chronograaf, een wereldtijdenhorloge, een zeer platte eeuwigdurende kalender, een nog plattere Ultra-Thin (een zeer puristische variant met enkel een uren- en minutenaanduiding), een Dual Time plus een aantal kleine damesvarianten. Tijd voor weer twee nieuwe vrianten; een automaat plus de Vacheron Constantin Overseas Chronograph Panda. Het zijn stalen horloges waarvan de chronograaf is uitgevoerd in contrasterend Panda-ontwerp en dat is helemaal van deze tijd.

Stalen Panda en een automaat

De Overseas Self Winding 4500V/110A-B483

De stalen Overseas Self Winding 4500V/110A-B483

 

Blauw was tot nu toe de standaardkleur voor de Overseas -marineblauw past nu eenmaal goed bij de nautische, avontuurlijke naam van het horloge. Maar voor wie blauw te frivool is, komt dat zwart goed uit. De zwarte wijzerplaat is voorbehouden aan de twee varianten met een stalen kast. Het nautische aspect verdwijnt wat naar de achtergrond, maar met name de chronograaf met zijn Panda wijzerplaat heeft een krachtig, charismatisch voorkomen. De afwerking van beide horloges is op haute horlogerie niveau; het Geneefse kwaliteitszegel dat op de horloges prijkt, doet dat niet voor niets.

Wie houdt er nu niet van een Panda? De Overseas Chronograph beantwoordt die liefde

Wie houdt er nu niet van een Panda? De Overseas Chronograph beantwoordt die liefde

Gedachtenspinsel en prijzen

Voor wie een gedachtenspinsel wil lezen over de positie van de Overseas ten opzichte van de concurrentie en dan met name de AP Royal Oak kan hier terecht. Rest ons nog de prijzen: de Overseas Chronograph Reference 5500V/110A-B481 kost 28.800 euro en de Overseas self-winding Reference 4500V/110A-B483 heeft een prijs van 20.000 euro. Voor nog meer informatie: www.vacheron-constantin.com

Close-up van de diepzwarte wijzerplaat van de Overseas 4500V/110A-B483

Close-up van de diepzwarte wijzerplaat van de Overseas 4500V/110A-B483