De magistrale Kerbedanz Maximus

Het horloge met de grootste tourbillon

De magistrale Kerbedanz Maximus

Kerbedanz uit Neuchâtel heeft de grootste. De grootste tourbillon in een polshorloge welteverstaan. De Magistrale Kerbedanz Maximus is een indrukwekkende verschijning. In het geval van een tourbillon kunnen we met zekerheid stellen dat size does matter!

Alle ogen op de gigantische, centrale tourbillon!

Alle ogen op de gigantische, centrale tourbillon!

Kerbedanz is een klein en exclusief horlogehuis dat niet op de kleintjes let. De magistrale Kerbedanz Maximus is uitgerust met de grootste tourbillon in een polshorloge. Misschien ten overvloede; de tourbillon is een horologische complicatie die de zwaartekracht buitenspel zet door middel van een draaiende kooi waarin het regulerende echappement is geplaatst. Meesterhorlogemaker Abraham-Louis Breguet (1747-1823) is de geniale uitvinder van de tourbillon, ook dat wist u waarschijnlijk al.

De afwerking van het kaliber KRP-08 is van het allerhoogste niveau

De afwerking van het kaliber KRP-08 is van het allerhoogste niveau

49 mm kast, 27 mm tourbillon

Anno 2018 is de tourbillon een complicatie die alleen door meesterhorlogemakers kan worden gebouwd. De tourbillon in de 49 mm metende Kerbedanz Maximus mag dan groot zijn met zijn diameter van liefst 27 mm (de omvang van een klein dameshorloge), het is natuurlijk nog steeds vooral micro-mechanische kunst in beweging; moeilijk doen op de vierkante millimeter. De tourbillon in het kaliber KRP-08 laat zich overigens in alle rust bewonderen, want waar traditionele exemplaren eens per minuut een omwenteling maken, doet de tourbillon in de Maximus er niet minder dan zes minuten over.

Zijaanzicht van de magistrale Kerbedanz Maximus

Zijaanzicht van de magistrale Kerbedanz Maximus met uitzicht op de centrale tourbillon

 

Het kaliber KRP-08 is door Kerbedanz zelf ontwikkeld en heeft een laag tikgetal van 18.000 vibraties per uur. Vier hoofdveren geven het handopwinduurwerk een gangreserve van 54 uur. De afwerking is subliem en dat geldt ongetwijfeld ook voor de prijs. Voor meer informatie: www.kerbedanz.com/en