Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton

Modern skelet in de kast

Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton

De Aikon heeft een opgefriste kast die, dat durven we hier best te zeggen, flink wat designelementen heeft die doen denken aan de Audemars Piguet Royal Oak. De Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton is nieuw in de serie robuuste sporthorloges met een knipoog naar icoon van een ander horlogehuis. Het is een horloge dat de Zeitgeist bijzonder goed aanvoelt.

Ragfijn en transparant

Het debuterende manufactuurkaliber ML234 tikt met 18.000 vibraties per uur en heeft 52 uur gangreserve

Het debuterende manufactuurkaliber ML234 tikt met 18.000 vibraties per uur en heeft 52 uur gangreserve

 

De 45 mm Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton (5.600 euro) is een hedendaagse uiting van een traditioneel horloge-ambacht, skeletteren. Skeletteren is een zee gecompliceerd en delicaat ‘werkje’waarbij overbodig materiaal aan een uurwerk wordt weggehaald. Het eindresultaat is een ragfijn en transparant uurwerk dat bijna lijkt te zweven in een horlogekast. Skelethorloges hebben altijd in de catalogus van Maurice Lacroix gestaan. De Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton is wat dat betreft geen verrassing. De combinatie van een hoekig sportuiterlijk en het debuterende manufactuurkaliber ML234 dat tikt met 18.000 vibraties per uur en 52 uur gangreserve heeft, is dat wel. Speciaal voor het uurwerk werd een grotere kast ontworpen. Terecht, want het opengewerkte uurwerk oogt spectaculair. De vormen en kleuren van het automatische uurwerk zijn modern. Het uurwerk is afwisselend, gezandstraald, gepolijst en gesatineerd. Zwart DLC en oppervlakten met een natuurlijke uitstraling zijn ook te vinden en representeren de moderne kant van het skeletteren.

Gestileerde ‘M’

De 45 mm Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton heeft een modern geskeletteerd manufactuuruurwerk

De 45 mm Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton heeft een modern geskeletteerd manufactuuruurwerk én een gestileerde ‘M’ op de band; jaren ’90 nostalgie

Nog één laatste punt van aandacht: op de alligatorleren bad met vouwsluiting en ‘easychange’ systeem die het mogelijk maakt zonder gereedschap van band te wisselen, is de gestileerde ‘M’ van Maurice Lacroix te zien. Het doet ons denken aan de horloges van het huis uit de jaren ’90 en geven net een beetje extra allooi aan de Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton.