Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon

Welkom in het tijdperk van de hyperwatch

Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon

Een geskeletteerd uurwerk, een kast van gelaagd carbon, een band óók van carbon plus 166 diamanten; de Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon heet u welkom in het tijdperk van de hyperwatch.

Dat ze bij Roger Dubuis heel weinig moeten hebben van conventies toonde het horlogehuis onlangs nog met de presentatie van de Excalibur Quator Carbon met zijn vier balanswielen in een koolstofvezel kast. Het horlogerijk van Roger Dubuis heeft een flink aantal Lamborghini-bezitters binnen haar virtuele grenzen. Het horlogehuis heeft niet voor niets een alliantie met het Italiaanse supersportwagenmerk. Het is de obsessie met extreme esthetiek en techniek die de merken en de Lamborghini-rijders en Roger Dubuis-dragers met elkaar verbindt.

De Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon hyperwatch

De Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon hyperwatch

195 + 166 diamanten

De Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon is de nieuwste creatie die in eerste instantie ver weg blijft van traditionele horlogeconventies. Het objectief was lichtheid en licht te creëren. Lichtheid door het gebruik van een gelaagde carbon kast, licht door een geskeletteerd uurwerk in de kast te monteren en nog meer licht door in totaal 195 diamanten te plaatsen op en in de kast (plus natuurlijk de 166 diamanten in de band) die het zon- of neonlicht weerkaatsen.

Diamanten op de tourbillonkooi; een wereldprimeur!

195 + 166 diamanten + carbon = hyperwatch

195 + 166 diamanten + carbon = hyperwatch

Het in de eigen, Geneefse manufactuur gebouwde skeletuurwerk heeft de vorm van de zogenaamde Astral Skeleton-ster, inmiddels een Roger Dubuis-signatuur. De constructie is behalve krachtig van vorm ook nog eens buitengewoon transparant. In het karakteristieke uurwerk is, hoe kan het ook anders bij een zelfbenoemde hyperwatch, plaats ingeruimd voor een tourbillon. Niet zomaar een tourbillon. Het is namelijk de eerste tourbillon met een tourbillonkooi voorzien van baguette-geslepen diamanten. Laat dat even inwerken; een draaiende tourbillon die door de diamanten op de kooi een constant fonkelend licht rondstrooit…

De Roger Dubuis Excalibur Spider Ultimate Carbon is niet voor iedereen weggelegd en dat bedoelen we zowel prijstechnisch als smaak-technisch. Maar wat is het fijn dat een horlogehuis als Roger Dubuis heel exuberant te werk gaat en het eigenhandig het tijdperk van de hyperwatch aankondigt. Ze zijn er in de manufactuur helemaal klaar voor. Nu de rest van de wereld nog.

Voor meer informatie: www.rogerdubuis.com