Raymond Weils epische Parsifal

De tweede acte van een klassieker uit de jaren ‘90

Raymond Weil Parsifal cover

Bijna drie decennia na de première in de vroeger jaren ’90 is het tijd voor de tweede acte. Raymond Weils epische Parsifal keert terug op het horlogetoneel. Het oorspronkelijke thema wordt dit keer uitgevoerd in een modern arrangement.

Opera, maar eigenlijk muziek in het algemeen, zijn altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Raymond Weil. Het horlogehuis werd opgericht in 1976 en wordt anno nu geleid door Elie Bernheim, kleinzoon van de oprichter en naamgever. Elie is de derde generatie die het in Genève gevestigde, onafhankelijke Raymond Weil positioneert als een merk dat een vaste waarde is in de Zwitserse horloge-industrie gestaag geconsolideerd.

Staal en goud, Romeinse cijfers, twee schroeven bij de kroonbescherming en een blauwe 'cabochon' op de kroon

Staal en goud, Romeinse cijfers, twee schroeven bij de kroonbescherming en een blauwe ‘cabochon’ op de kroon

Een merk dat met trots horloges maakt die voor een (relatief) grote groep bereikbaar zijn. Raymond Weil vertegenwoordigt met trots een middenklasse die, toen de bomen tot in de hemel groeide, vaak op veel te grote voet begon te leven. Daardoor verloren veel merken de voeling met de doelgroep verloren en stonden in de catalogus horloges uit een veel hogere prijsklasse die onverkoopbaar bleken. Zo niet Raymond Weil dat, een enkele chronograaf-uitspatting daargelaten, het oorspronkelijke publiek touw bleef.

Opera, rock en pop

Een operapubliek dat behalve Parsifal ook bekend is met Nabuco. Maar zoals gezegd zijn allerlei soorten muziek een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit voor Rayond Weil. Muziek geeft Raymond Weil zijn onderscheidende aard en dat is ook te zien in recente creaties opgedragen aan de rockers van AC/DC en de beroemdste popband aller tijden the Beatles. Raymond Weils epische Parsifal is geïnspireerd door de laatste opera van Richard Wagner. De nieuwe, herziene collectie heren- en dameshorloges valt op door de klassieke esthetiek en toegankelijke luxe.

Bekend gevoel

De nieuwe Parsifal-modellen voor hem en haar zijn klaar voor de tweede acte

De nieuwe Parsifal-modellen voor hem en haar zijn klaar voor de tweede acte

De nieuwe Parsifal-horloges kenmeren zich door de klassieke combinatie van geelgoudgekleurd en blank staal; bi-colour met een vleugje jaren ’90 retro. De Romeinse cijfers op de mat witte wijzerplaat en de kroon verfraaid met blauwe lak als een cabochon, het voelt allemaal bekend aan, het is ook duidelijk in lijn met een ander horlogehuis dat deze vormtaal tot in de puntjes beheerst en zelfs heeft uitgevonden en het is tijdloos. De Parsifal is er voor dames en heren. 30 mm voor haar, 40 mm voor hem. Misschien wel het perfecte kerstcadeau voor koppels… Wat alle modellen gemeen hebben zijn de kenmerkende metalen banden met een gekruist, tweekleurig patroon.

Eenvoudige ervaring, ingetogen luxe, met een bijpassend uurwerk voor hem en haar, het perfecte cadeau voor koppels dit feestelijke seizoen. Zowel dames als heren zullen een ergonomische pasvorm ervaren met de kenmerkende kruisschakelarmbanden.

Voor meer informatie: www.raymond-weil.com