Voor een Navy SEAL is iedere professionele duik een confrontatie, een gevecht in en tegen een omgeving die aan de ene kant prachtig is, maar aan de andere kant vooral vijandig en niet natuurlijk voor mensen. Daarom is het van het grootste belang dat men op zijn uitrusting kan vertrouwen, zeker als men een gevoelige en geruisloze missie uitvoert. Een deel van die uitrusting is een duikhorloge en hier komt Jaeger-LeCoultre op het toneel.

Jaeger-LeCoultre is namelijk een partnerschap met de United States Navy SEALs ? de elite eenheid van gevechtszwemmers van het Amerikaanse leger ? aangegaan. Ter ere van deze partnerschap zijn drie nieuwe gelimiteerde horlogemodellen van de Master Compressor Diving collectie uitgebracht: de Master Compressor Alarm Navy SEALs, de Master Compressor Diving Chronograph GMT Navy SEALs en de Master Compressor Diving Pro Geographic Navy SEALs.


Master Compressor Diving Alarm Navy SEALsDe Master Compressor Diving Alarm Navy SEALs heeft een van keihard titanium gemaakte 44 mm brede kast. Het horloge is voorzien van het automatische kaliber 956 uurwerk, waarin een alarmfunctie ingebouwd zit. De informatie die van de zeer eenvoudig vormgegeven wijzerplaat af te lezen is, is zeer duidelijk weergegeven om de afleesbaarheid te optimaliseren. Het horloge beschikt over een centrale uren-, minuten- en secondewijzer en datumaanduiding bij 3 uur. Onder de wijzers bevindt zich een schijf met een lichtgevende driehoek die de alarmtijd aangeeft. De alarmtijd kan via de bovenste van de twee verschroefde kronen worden versteld.
Net als de andere horloges uit de Navy SEALs collectie, heeft ook de Master Compressor Diving Alarm een lunet die bestaat uit kogelgestraald hightech-keramiek, dat ingebouwd is in een chassis uit staal. De lunet is alleen tegen de richting van de klok in te verstellen. Het horloges is tot 300 meter waterdicht en gelimiteerd tot een oplage van 1.500 stuks.


Master Compressor Diving Chronograph GMT Navy SEALsDe Master Compressor Diving Chronograph GMT Navy SEALs is in de titaniumuitvoering ook gelimiteerd tot 1.500 stuks maar is waterdicht tot 1.000 meter. De versie met roségouden kast (de kast meet 46,3 mm) die gelimiteerd is tot 500 stuks is waterdicht tot 300 meter.
Dit horloge is één van de weinig horloges met een chronograaf en tweede tijdzone functie in één. Het heeft de gepatenteerde Hometime/Traveltime-aanduiding door middel van een geskeletteerde urenwijzer die zich, net als de gewone urenwijzer, in het centrum van het horloge bevindt en verbonden is met een dag/nacht aanduiding onder de 12 uur positie. Alle verdere informatie op de zwart-witte wijzerplaat is eenvoudig en snel afleesbaar: centrale uren en minuten, de chronograaffunctie met centrale secondeaanduiding, urenteller bij 9 uur en minutenteller bij 3 uur. Bij 6 uur roteert ter functioneringsaanduiding een zwart-witte schijf. In het horloge tikt het nieuwe automatische Jaeger-LeCoultre kaliber 757 uurwerk met een gangreserve van 65 uur.Master Compressor Diving Pro Geographic Navy SEALsIn 2007, toen de Master Compressor Diving Pro voor het eerst werd geïntroduceerd, baarde het concept van een robuust automatisch horloge met mechanische dieptemeter in de vakwereld flink wat opzien. In de nieuwe Master Compressor Diving Pro Geographic Navy SEALs ? met een roségouden kast van 46,3 mm in een gelimiteerde oplage van 500 stuks ? heeft Jaeger-LeCoultre de buitengewone techniek van dit horloge met de karakteristieke ?buitenboord dieptemeter? door het gebruik van de krasvaste keramische lunet nog eens verbeterd.
De dieptemeter, links aan de kast, werkt met een voor mechanische begrippen exact mechanisme dat via een membraam reageert op de druk die door het water uitgeoefend wordt. Deze druk wordt op een van tandwielen voorziene hevel overgebracht die direct met de centrale wijzer voor de diepteaanduiding verbonden is. De diepte is vervolgens af te lezen op een schaal die langs de buitenkant van de wijzerplaat loopt met een logaritmische onderverdeling waardoor de eerste 50 meter (de belangrijkste diepte voor vrij duiken) per meter af te lezen is, daarna tot 80 meter per 2 meter. De dieptemeter reageert meteen op veranderingen en geeft daarom de diepte altijd zonder vertraging weer. Het horloge zelf is waterdicht tot 300 meter.


De nauwkeurigheid van de tijd wordt door het automatische kaliber 979 uurwerk verzekerd, dat met een gangreserve van 48 uur en 28.800 vibraties per uur werkt. Door het contrast tussen de zwarte wijzerplaat en de met Superluminova bedekte wijzers, cijfers en indexen, is de tijd onder het gewelfde, extreem harde saffierglas duidelijk afleesbaar. De verdere functies, naast de tijd en dieptemeter zijn datum-, functionerings- en wereldtijdenaanduiding. Dankzij de wereldtijdenaanduiding kan men meteen aflezen hoe laat het in een willekeurige tijdzone is. Door een stad die een tijdzone representeert in het venster op 6 uur naar voren te draaien, wordt de tijd in die tijdzone via een 24-uursaanduiding bij 9 uur aangegeven.


Het partnerschap tussen de Navy SEALs en Jaeger-LeCoultre heeft met de bovenstaande nieuwe modellen Master Compressor Diving Navy SEALs duidelijk een voordeel voor beide partijen: deze tijdmeters zijn gemaakt door professionals voor professionals.