Het CHIO in Rotterdam, met Longines als officiële partner en tijdswaarnemer, voldeed afgelopen weekend wederom aan alle hoge verwachtingen die men mag hebben van het grootste internationale outdoor paardensportevenement van Nederland. Het evenement trok dit jaar 55.000 bezoekers, een toename van 10% ten opzichte van vorig jaar.

In de op zondag gereden Longines Grand Prix konden (erg toepasselijk) 2 Zwitserse ruiters de eerste en tweede plaats op hun naam schrijven: Steve Guerdat bleek met Tresor V (foto boven) het sterkste in de race, gevolgd door Pius Schwizer met Unique. Tot groot genoegen van het Nederlandse publiek bevond zich onder de prijswinnaars ook weer een Nederlandse ruiter; Marc Houtzager met Opium.


Marc Houtzager krijgt een horloge van LonginesIn de vierde fase van de Longines Press Award for Elegance, welke jaarlijks door de internationale ruiterpers wordt gekozen, schreven in Rotterdam de volgende 3 ruiters de meeste punten op hun naam: Christina Liebherr in de categorie ?dames? en Pius Schwizer en Jur Vrieling (gelijk aantal punten) in de categorie ?heren?. Met 4 Concoursen achter de rug en nog 3 te gaan in de competitie om de Longines Press Award for Elegance leidt dit tot een tussenstand waarbij Laura Kraut bij de dames aan kop gaat en bij de heren Pius Schwizer.


De uiteindelijke winnaars van de Longines Press Award for Elegance zullen na de 7e wedstrijd (het CSIO in Dublin op 9 augustus) bekend zijn. Als prijs ontvangen de winnaars een speciale trofee, een set van 2 Longines horloges en een cheque ter waarde van 20.000 Zwitserse Frank (ongeveer ? 13.000,-).


Meer informatie over het CHIO Rotterdam kunt u vinden op de website van het CHIO. Alle activiteiten van Longines en de collectie is terug te vinden op de website www.longines.com.