Het altijd innovatieve Linde Werdelin lanceert dit jaar de Oktopus 1,111m. Dit stoere en robuuste horloge is ontworpen vanuit de behoeften en benodigdheden van een duiker en vormt samen met duikinstrument de ?Reef? de ultieme duikpartner voor iedere sportman.

De Oktopus onderscheidt zich van eerdere modellen door zijn buitengewone afmetingen, die op ingenieuze wijze in het design van het horloge zijn verwerkt om zo de waterdichtheid van het horloge tot 1.111 meter te waarborgen en daarnaast de verschillende instrumenten (voor gebruik op het land als op zee) te kunnen bevestigen. De kast van de Oktopus is met 1,5 millimeter verdikt evenals het saffierglas dat verdikt is tot 4 millimeter om een druk van 110 ATM te weerstaan. Daarnaast is de Oktopus uitgerust met een geïntegreerd heliumventiel, waardoor het horloge de zware druk kan verdragen wanneer de duiker zich weer richting oppervlakte begeeft.


Het horloge wordt verder gekarakteriseerd door haar uitgesproken wijzerplaat die voorzien is van Arabische cijfers en extra dikke wijzers die behandeld zijn met Super-LumiNova om de leesbaarheid van het horloge op grote diepte te optimaliseren.


De Oktopus wordt in een gelimiteerde oplage van 222 stuks op de markt gebracht en heeft een adviesprijs van ? 5.940,-. Verkoopinformatie is te krijgen via Friederichs, de importeur van Linde Werdelin.