Tijdens de huidige SIHH onthulde de ?Grande Maison? Jaeger-LeCoultre uit de Vallée de Joux twee uitzonderlijke horloges die een symbiose belichamen tussen technologische doorbraken van de 21ste eeuw en de mooiste tradities van het horlogemaken.

het silicone echappement van Jaeger-LeCoultreDe twee eerste horloges uit de nieuwe Master Grande Tradition collectie bevatten combinaties van functies die nieuw zijn voor de ?Manufacture?. Ten eerste een horloge met tourbillon, verbonden aan een eeuwigdurende kalender (perpetual calendar); en ten tweede het eerste horloge met minutenrepetitie met een gangreserve van twee weken en een regulator tijdsaanduiding. Daarnaast zal de nieuwe lijn voor het eerst een silicone echappement gebruiken welke voortkomt uit research gedaan door de laboratoria van Jaeger-LeCoultre, met als doel de prestaties van deze gecompliceerde horloges te versterken. In eerste instantie zal deze innovatie alleen de geelgouden gelimiteerde edities verrijken.


Master Grande Tradition Tourbillon à Quantième Perpétuel
Master Grande Tradition Tourbillon à Quantième PerpétuelDit buitengewone model verrijkt de tijdmeetkundige erfenis van de ?Grande Maison? met een uurwerk met dubbele complicatie: een tourbillon met een eeuwigdurende kalender. De technische karakteristieken van het automatische uurwerk ? inclusief een titanium tourbillon kooi, hoge-inertie en hoge-frequentie balans en een rotor die gelagerd is op keramische kogels ? stellen het in staat opmerkelijke prestaties te leveren. Het horloge is aan 1.000 uur durende tests onderworpen en waterdicht tot 5 atmosfeer. Het is verkrijgbaar in roségoud, platina en een gelimiteerde editie van 300 stuks in geelgoud met het silicone echappement.


Master Grande Tradition à Répétition Minutes
Master Grande Tradition à Répétition MinutesDe minutenrepetitie van dit horloge beschikt over een buitengewoon helder geluid. Dit is het resultaat van jaren onderzoek, gedaan door Jaeger-LeCoultre, waarbij gebruik werd gemaakt van technologische doorbraken op het gebied van geluid. Om de geluidsoverdracht te vergroten zijn de gongs in het horloge ? die zijn gemaakt van een materiaal waarvan de samenstelling geheim is ?  met de hiel aan het glas bevestigd en gemaakt uit één stuk.
Het mechanische uurwerk is geheel met de hand gedecoreerd en heeft een paar opmerkelijke eigenschappen: het echappement uit silicone, dat zichtbaar is door het in de saffierglazen zichtbodem ingebouwde vergrootglas, een 14-daagse gangreserve en een variabele-inertie balans. De tijd wordt in de stijl van een regulator weergegeven en ook dit horloge is aan 1.000 uur durende tests onderworpen en waterdicht tot 5 atmosfeer. Het is verkrijgbaar in een gelimiteerde editie van 100 stuks.