Omdat bijzondere gebeurtenissen passende erkenning verdienen, viert Montblanc het 150ste oprichtingsjaar van de manufactuur Minerva op de SIHH met de presentatie van de ?Grand Tourbillon Heures Mystérieuses? uit de ?Montblanc Collection Villeret 1858?.

Niet alleen het 150ste oprichtingsjaar van Minerva, maar ook de inauguratie van het gerenoveerde hoofdkwartier in Villeret van Minerva is een feestje waard. In dit ?Institut Minerva de Recherche en Haute Horlogerie? worden de indrukwekkende uurwerken en horloges van de Montblanc Collection Villeret 1858 gemaakt. De naam ?Grand Tourbillon Heures Mystérieuses? uit de Montblanc Collection Villeret 1858 geeft een kenner al aan wat men van het horloge kan verwachten en zorgt alleen maar voor meer nieuwsgierigheid naar wat de toekomst zal brengen. Die nieuwsgierigheid kan overigens deels worden weggenomen door regelmatig de website van de Montblanc Collection Villeret 1858 te bezoeken, een ware aanrader met o.a. prachtige beelden van nog mooiere uurwerken! Vergeet niet uw speakers aan te zetten.


Grand Tourbillon Heures MystérieusesTerug naar het horloge, de tourbillon (Frans voor ?wervelwind?) van de ?Grand Tourbillon Heures Mystérieuses? is zichtbaar op de 12 uur positie in de grote druppelvormige kast en is opgehangen aan een tourbillon brug in de vorm van een horizontaal cijfer 8, het symbool voor oneindigheid. Op de onderste helft van de wijzerplaat is de mysterieuze tijdweergave met zwevende uren- en minutenwijzers geplaatst in een cirkel die net zo groot is als die van de tourbillon. Het horloge, dat in unieke stukken in platina en in series van 8 in zowel wit- en roségoud verkrijgbaar zal zijn, is een zoveelste demonstratie van de expertise, innovatieve drijfveer en verbeelding van meesterhorlogemakers; kwaliteiten die Montblanc in stand zal blijven houden en blijven cultiveren via het jarige Institut Minerva de Recherche en Haute Horlogerie.


Hiep hiep? HOERA!