Girard Perregaux presenteert een nieuw lid uit de ww.tc familie, een collectie met wereldtijden aanduiding. De nieuwe ww.tc Shadow, zo genoemd vanwege het donker voorkomen, heeft een zwart-keramische kast.

Het horloge heeft buiten de intern draaibare lunet waarop de tijdzones de wereld rond vermeld staan, ook een Flyback chronograaf functie. Dit is voor de ww.tc collectie een novum. Het bijzondere aan een Flyback chronograaf is dat de chrono-secondewijzer niet alleen kan worden gestart, gestopt en gereset, maar ook zonder te stoppen kan worden gereset waarna de secondewijzer vanaf de 0 meteen weer gaat lopen. Hiervoor is speciaal het nieuwe automatische GP03387 kaliber ontwikkeld, een uurwerk met een gangreserve van 46 uur.


Nieuw is ook de kast uit zwart keramiek en een kastdiameter van 43 mm. Door de eigenschappen van dit keramiek is de kast extreem krasvast (1500 Vickers) en antiallergisch. De kast heeft een zichtbodem waardoor het uurwerk kan worden bekeken en is waterdicht tot 30 meter.