?Haute Horlogerie? heeft van die emblematische modellen die de aandacht van verzamelaars trekken en nieuwsgierigheid opwekken bij echte liefhebbers van horloges. Slechts een klein deel van deze exclusieve club zijn chronografen, die vooral bewonderd worden vanwege de architectuur van de uurwerken en de eenvoud van de wijzerplaten. De nieuwe Perpetual Calendar chronograaf die door Vacheron Constantin wordt gepresenteerd ? uit de Patrimony Traditionnelle collectie ? voldoet aan de eisen om tot deze prestigieuze club te worden toegelaten en zal zeker één van de iconische modellen van de Geneefse manufactuur worden.

Het hart van dit tijdmeetkundige juweel is het legendarische Vacheron Constantin kaliber 1141 uurwerk, een met de hand op te winden mechanisch kolomwiel chronografenuurwerk. Dit uitmuntende uurwerk is eerder gebruikt om enkele van de meest prestigieuze chronografen in de geschiedenis van het horlogemaken van een krachtbron te voorzien. Velen beschouwen dit uurwerk zelfs als het mooiste chronografenuurwerk ooit gemaakt.


zijaanzicht Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle Perpetual Calendar Chronograph


Het uiterlijk van dit horloge is (bijna) net zo bijzonder als het uurwerk. Trouw aan de Patrimony Traditionnelle lijn, is de 18 karaat roségouden kast elegant, simpel en klassiek. Door de kastdiameter van 43 mm zijn alle aanduidingen van het horloge uitstekend afleesbaar. De verzilverde opaline wijzerplaat heeft een meerkleurige afwerking zoals terug te vinden in de historische chronografen van Vacheron Constantin. Horlogeliefhebbers zullen de overeenkomsten met chronografen uit de jaren 40 meteen herkennen.


een blik op het kaliber 1141 QP uurwerkHet mechanische uurwerk, kaliber 1141 QP, heeft een gangreserve van 48 uur. Naast uren, minuten en kleine seconde bij 9 uur, meet de chronograaf seconden via de centrale secondewijzer en tot 30 minuten via de teller op 3 uur. De eeuwigdurende kalender geeft de dagen van de week, de maanden en schrikkeljaren via vensters in de wijzerplaat aan, als ook de maanfase en de datum via een wijzer bij 6 uur.
De maan, soms vrolijk en soms melancholisch, is met de hand uit een gouden plaat gegraveerd. Zoals alle uurwerken van Vacheron Constantin, is ook het 1141 QP kaliber uitgebreid en met de hand gedecoreerd. Het horloge is waterafstotend tot een druk van 3 bar, het equivalent van 30 meter onder water. De 18 K roségouden kast heeft een saffierglazen zichtbodem waardoor de opmerkelijke complexiteit en buitengewone architectuur van het 1141 QP uurwerk kan worden bewonderd.