SIHH 2017: Nieuw licht op de Rendez-Vous collectie van Jaeger-LeCoultre

Voor 2017 voegt Jaeger-LeCoultre een nieuw hoofdstuk toe aan de  Rendez-Vous dameslijn. De collectie wordt aangevuld met drie familieleden: De Rendez-Vous Night & Day, de Rendez-Vous Sonatina Large en de Rendez-Vous Moon. We nemen vast een voorproefje op de Rendez-Vous Night & Day tijdens SIHH 2017.

Jaeger-LeCoultre introduceerde de Rendez-Vous dameshorloges voor het eerst in 2012. De lijn is elegant met modellen die vaak voorzien zijn van luxe elementen. Dit om te benadrukken dat het om een vrouwelijke collectie gaat met items die gedragen kunnen worden als tijdloos sieraad. Niet in de laatste plaats vanwege de zeer secure tijdwaarneming. Jaeger-LeCoultre geeft aan deze traditie voort te zetten in een nieuwe Rendez-Vous lijn waarin de kleuren blauw, zacht roze, geelgoud, roségoud, en staal domineren.jaeger-lecoultre_rendez-vous_night_day_large_pink_gold-1Het thema is gebaseerd op de steeds veranderende licht van de zon en de maan, vanaf de eerste gloed van de dageraad tot aan de levendige kleuren van de schemering en de maanverlichte hemel. De lijn wordt uitgebracht in drie maten. In het hart van elke Rendez-Vous horloge klopt een automatisch uurwerk. Bij de Rendez-Vous Night & Day is dit het met de hand geproduceerde, geassembleerde en gedecoreerde Jaeger-LeCoultre kaliber 898A/1 voor de Large en kaliber 898D/2 voor de kleinere versie. Het 204-delige uurwerk genereert een gangreserve van 40 uur.jaeger-lecoultre_rendez-vous_night_day_large_steel

jaeger-lecoultre_rendez-vous_night_day_large_steel_steelMet een kast van 38,2 mm is de Rendez-Vous Night & Day Large de grootste uit de lijn tot nu toe. Het horloge zal leverbaar zijn met en zonder briljant geslepen diamanten in het bezel. De guilloché wijzerplaat heeft op 6 uur een venster waarin een opengewerkte bloem de nacht-en nachstand aangeeft. Het fijne karakter van dit detail is het resultaat zijn van precisie handwerk van de ambachtslieden in de Manufacture Jaeger-LeCoultre. Naast de Large is er een kleinere versie met een 34 mm kast. De horloges zijn waterbestendig tot 3 bar.

Prijzen worden tijden SIHH 2017 bekend gemaakt.
Meer informatie: www.jaeger-lecoultre.com