Van canvas naar horloge: Diesel Alrite collection by Rostarr

Diesel presenteert de nieuwe Alrite by Rostarr collectie, een combinatie van stijl en moderne kunst. De serie bestaat uit 555 horloges gemaakt van een Rostarr canvas. De kunst van Rostarr is niet alleen een object maar mag gezien worden als een ervaring. Het spreekt direct tot de intuïtie en het instinct en zorgt voor de vraag: Zien deze objecten er beter uit op straat of in een galerij? Met de serie komt daar de vraag bij hoe kunst gedragen wordt om de pols.

diesel-alrite-collection-3-items

Jaarlijks werkt Diesel samen met een upcoming artiest om een exclusief product te creëren. Romon Yang heeft voor Diesel een nieuw patroon geschilderd dat is gebruikt in deze limited collectie. Romon Kimin Yang, ook wel bekend als Rostarr is een multi-displinair artiest, schilder, kalligraaf en filmmaker, woont en werkt in Brooklyn, New York. Tijdens de afgelopen veertien jaar heeft hij een uitgebreid oeuvre opgebouwd aan abstracte schilderijen, iconische karakters en zwart/witte kalligrafische tekeningen. Middels zijn eigen manier van werken streeft hij constant naar het vinden van vrijheid in stijl en vorm. Hij borduurt voort op de iconografische beeldtaal die hij “Graphysics” noemt. Een woord dat de geometrische dynamiek kenmerkt in zijn werk.

dz7389_3

Een kenmerk van een meesterwerk is dat het gaat om een universeel, tijdloos en betekenisvol vol object. Tijdloze kunst roept emoties en gedachtes op. Het laat ons iets zien dat we nog nooit eerder hebben gezien of gevoeld. Met deze eerste samenwerking verbinden we de aspecten van tijd en tijdloosheid in een opvallend horloge met originele kunst van Rostarr. Om nog even terug te komen op de vraag van hierboven: Het eindresultaat is een draagbaar kunstwerk waarmee de tijd verstrijkt, en tegelijkertijd de tijdloosheid van het werk van de kunstenaar en het merk geeft. De Diesel Alrite is een statement, een stoer horloge waarmee de drager aangeeft buiten de lijntjes te denken.

Het quartzhorloge heeft een RVS kast van 46 mm en is 10 mm dik. Onder het canvas zit een zwarte wijzerplaat waarop de tijd wordt weergegeven door middel van een draaischijf. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en wordt gedragen met een zwart leren band die sluit met een gesp. rostarr-diesel-alrite-watch-5

Elk van de 555 Diesel Alrite Limited Edition horloge is gesneden uit een 150SQ kunstwerk en met de hand verpakt in leer. Daarmee is elke Diesel Alrite een kunstwerk op zich.De Diesel Alrite by Rostarr collectie is vanaf 30 november verkrijgbaar bij De Bijenkorf en de Diesel Boutiques. Van het model is (o.a. bij de Bijenkorf) een replica verkrijgbaar voor € 299,-. Deze spinn-off is, voor wie niet direct het verschil tussen de limited edition gemaakt uit het 150SQ kunstwerk en de replica herkent, door Diesel herkenbaar gemaakt met een plaatje met ‘Diesel 5 bar’ links op het horloge.

Prijs: € 999
Meer informatie: Diesel.com