Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

Straatlegale racer in samenwerking met Lamborghini Squadra Corse

Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

In tijden van beperking moet je groots fantaseren. Van supersportwagens, ultragecompliceerde horloges of van allebei tegelijk. Van de Roger Dubuis Excalibur Huracan STO dus. Een bonte én gecompliceerde creatie in samenwerking met Lamborghini Squadra Corse. Droom en scheur je weg!

Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

De 45 mm Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

Roger Dubuis en Lamborghini zijn perfect voor elkaar. Een zeer gelukkig huwelijk tussen twee extremen. Lamborghini’s hebben altijd een buitenissig uiterlijk en een Roger Dubuis vaal ook nog een innerlijk dat extremen opzoekt. Wanneer de merken samen op zoek gaan naar de grens komt daar bijvoorbeeld de zwart met gele Excalibur Huracan Performante uit voort. Een zwart met geel horloge dat qua uiterlijk niet eens zo heel extravagant is. Maar het uurwerk met een balanswiel onder een hoek van 12 graden is dan wel weer vrij exotisch. De oplage van 88 stuks trouwens ook.

Van het circuit naar de weg en om de pols

Het Geneefse Roger Dubuis muntte niet al te lang geleden de term ‘hyperhorologie’. En dat is een term die goed past bij de bonte nieuwe Excalibur. Roger Dubuis is de laatste jaren druk bezig met het maken van horlogekasten die geïnspireerd zijn door geavanceerde industrieën. Je raadt het al, de auto-industrie is er daar eentje van. En Lamborghini in het bijzonder. En dan met name de afdeling Squadra Corse. Daar tillen ze een toch al niet te brave ‘Lambo’ naar een nog hoger en extremer niveau. Neem bijvoorbeeld de op de weg gehomologeerde supersport Huracan STO. Deze straat-legale racer is gebaseerd op de Huracan Super Trofeo EVO. De wegversie heeft achterwielaandrijving (een standaard Huracan heeft vierwielaandrijving), een atmosferische V10 met 640 pk, met als resultaat een blaren trekkende acceleratie en een topsnelheid van 310 km/u.

Excalibur met Lambo-roots

De nieuwe Roger Dubuis Excalibur Huracan STO is de horlogevariant van de straatracer. Het horloge is heel wat bonter dan zijn voorganger uit 2018. Maar de kast is opnieuw zwart. De relatief slanke 45 mm kast is gemaakt van racewaardig lichtgewicht carbon en heeft tevens een zwarte DLC-titanium bezel. In de kast tikt het automatisch kaliber RD630 met een opvallend gestileerd honingraatmotief dat we kennen van de vorige Excalibur met Lambo-roots. Ook hier dus staat op 12 het balanswiel onder een hoek van 12 graden. Fraai is ook de vorm van de brug over de dubbele veerton op 6 uur die doet denken aan een torsiestang boven een motorblok.

Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

Wat een lekker wild setje!

De hyper Roger Dubuis Excalibur Huracan STO

Van de Roger Dubuis Excalibur Huracan STO worden wederom slechts 88 stuks gebouwd. En die zijn niet moeilijk over het hoofd te zien want het lichtblauw is pontificaal aanwezig. De geperforeerde kalfsleren blauwe band heeft voor nog meer kleurspektakel een binnenkant van oranje stof. Een 2.0-variant op de beroemde Gulf-kleuren. Het oranje komt trouwens ook subtiel, ja, subtiel terug in verschillende details in het horloge waaronder de centrale secondewijzer. Maar de Roger Dubuis Excalibur Huracan STO is verder gewoon heel hyper zoals het bedoeld is.

Voor meer informatie: www.rogerdubuis.com