Limited edition: Reverso Tribute Duoface met band van Casa Fagliano

Jaeger-LeCoultre heeft een nieuwe Reverso gelanceerd, ter ere van de samenwerking met het Argentijnse Casa Fagliano. Sinds generaties maakt de familie Fagliano handgemaakte schoenen en laarzen, beroemd om het vakmanschap en het kwaliteit van het leer.

Het horloge met de tweekleurige band draagt de naam Reverso Tribute Duoface, en is gelimiteerd tot een oplage van 100 stuks. De officiële release van het horloge zal plaatsvinden tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève (15 -19 januari 2018).JLC-Reverso-Tribute-Duoface-Casa-Fagliano_396245J_002

De ‘Reverso Tribute’ toevoeging aan het bekende Jaeger-LeCoultre Duoface-concept is uitgevoerd met roségouden kast van 49,4 mm x 29,9 mm en heeft het twee contrasterende wijzerplaten, die elk een andere tijdzone weergeven. De zijde met de leigrijze, zongestraalde wijzerplaat van de voorkant heeft met de hand aangebrachte indexen en dauphine wijzers.  Op 6 uur heeft de rechthoekige wijzerplaat een subdial voor de kleine seconde.

JLC-Reverso-Tribute-Duoface-Casa-Fagliano_396245J_003

 

Door het horloge uit de kast te schuiven en deze te draaien is de lokale tijd af te lezen op een  verzilverde wijzerplaat met een Clous de Paris guilloché afwerking, onderbroken door een opaline finish in het midden. Deze zijde heeft een dag / nacht-indicator. Wat blijft binnen het jongste model is de Art Deco stijl die de sfeer van de jaren dertig weerspiegeld.

Jaeger-LeCoultre-Cal854A2

De warme toon van de behuizing past perfect bij de tweekleurige cordovan lederen band van Casa Fagliano. Casa Fagliano is een familiebedrijf sinds 1892 en behaalde faam met hun zachte en soepele lederen handgemaakte schoenen  en laarzen.  Voor de Reverso Tribute Duoface werd een tweekleurige band gecreëerd.  Het model wordt aangedreven door de handgewonden Jaeger-LeCoultre kaliber 854/2, dat met een frequentie van 21.600 tikken per uur een gangreserve van 42 uur genereert.

De prijs van dit model wordt tijdens SIHH bekend gemaakt.

Meer informatie: Jaeger-lecoultre.com