Limited edition watch: Franck Muller V50 Vanguard Tourbillon Minute Repeater

Strategisch voor opening van de WPHH (World Presentation of Haute Horlogerie) presenteert Franck Muller een aan aantal nieuwe tourbillon modellen.

Franck Muller, ‘Complicatie Meester’, met name waar het de tourbillon betreft,  onderscheidt zich niet alleen door de uitzonderlijke aard van zijn modellen, maar ook door de oprichting van een eigen wachtbeurs; de WPHH – Wereldpresentatie van Haute Horlogerie. Deze tentoonstelling wordt gehouden op het landgoed van Château Grand Malagny. Het château, met uitzicht over Lake Geneva en de  Mont Blanc  werd gebouwd tussen 1754 en 1757. De Franck Muller Manufacture kocht het landgoed in 2006 en besteedde  enkele jaren aan de restauratie. Tijdens de WPHH van 15-19 januari toont het merk zijn beste creaties, exclusief gepresenteerd aan professionals uit de horlogewereld en de pers.

VANGUARD_TM_MINUTE_REPEATER_detail

Een van de horloges die getoond wordt is het herenmodel V50 Vanguard Tourbillon Minute Repeater. De afgelopen 30 jaar heeft Franck Muller bewezen dat de term “Meester van de Tourbillon” niet uit de lucht komt vallen. Het huis creëerde de omgekeerde tourbillon, ’s werelds kleinste tourbillon, de eerste tourbillon met drie assen, de snelste tourbillon en de grootste tourbillon ooit gemaakt voor een polshorloge.

De V50 Vanguard Tourbillon Minute Repeater (ref. Referentie V 50 L RMT SQT ) combineert een tourbillon met een van de meest veeleisende horologische complicatie; een minuut repeater. Om het nog ingewikkelder te maken is het uurwerk ontworpen met een volledig skeletoniseerde beweging. De 3componenten  van het uurwerk laten,  geaccentueerd door de afwezigheid van een wijzerplaat, zien hoe ze alle 389 perfect in elkaar grijpen.

VANGUARD_TM_MINUTE_REPEATER

Het uurwerk met 60 uur gangreserve  is geplaatst in een 18 karaat witgouden  kast  van 55,90 x 46 mm en een hoogte van 13,70 mm.  Het horloge wordt gedragen op een kroko band met gesp.  De Tourbillon Minute Repeater is een statement van vakmanschap. Het uurwerk is op drie assen is gebouwd om een geheel te zijn met de tonneau-vorm van de kast. Op 8 uur kan via een schuifmechanisme de minuut-repeater geactiveerd worden.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Franckmuller.com