Strom Nethuns II Diving Tourbillon, een duik in een retro-futuristische wereld

Water heeft Strom geïnspireerd tot hun jongste creatie; de Nethuns II Diving Tourbillon. Met het nieuwe Nethuns duikerhorloge, vernoemd naar Neptunus, de Etruskische god van de zee, neemt Daniel Strom, filosoof en horlogemaker, liefhebbers van high-end duikhorloges mee tot een diepte van 200  meter. Het model heeft een vliegende tourbillon gehuisvest in een titanium kooi op 6 uur welke in het model lijkt te zweven, los van zwaartekracht, zelfs tijdens het duiken. Het design van het duikhorloge roept eerder beelden op uit de retro-futuristische wereld van Jules Verne op, in plaats van de sportieve looks die je bij een duikhorloge zou verwachten. Het model heeft klinknagels, bouten en zelfs een onderzees luikdeurwiel op 9 uur, bedoeld om de duikschaal aan te passen.

De Strom Nethuns II Diving Tourbillon is voorzien van het zelfwindende Vaucher Manufacture AGO-3024 flying tourbil­lon kaliber met ‘variable-inertia’ balanswiel, dubbele vaten en een 18 karaat gouden rotor. Het uurwerk is geplaats in een 18 karaat roségouden kast met een afmeting van 54 x 48 mm. De duiker wordt gedragen op een rubberen of alligator lederen band met een 18 karaat gouden sluiting.

STROM_Nethuns_II_Diving_Tourbillon_detail

STROM_Nethuns_II_Diving_Tourbillon

Strom werd in 2001 opgericht door Daniel Strom, een tweede generatie horlogemakers. Voorafgaand aan de release van de ‘Cruizer’, zijn eerste collectie, gelanceerd in 2004, gebruikte het jonge familiebedrijf zijn knowhow ten gunste van andere merken door middel van private-labelontwikkelingen. ‘Rocker’ Daniel Strom is naast horlogefanaat ook motorliefhebber, wat terug te zien is in zijn ontwerpen. De Agonium collectie van Strom, gelanceerd in 2010, waar inmiddels 99 kunstwerken toe behoren, is een horlogelijn met Romeinse invloeden en invloeden uit de romantiek en rock ’n roll. Visueel roepen de ontwerpen van Strom de vraag op of er een oproep wordt gedaan aan de dark side of life. Het tegendeel is waar. Daniel Strom’s filosofie is het creëert van horloges die meer kunnen tonen dan alleen de tijd, maar ook een podium zijn voor gelijk denkenden rondom thema’s als vrijheid, het plezier en vreugde die het leven kan bieden; een manifest voor om de pols voor mensen die beseffen dat het eindig is en dat we niet als een rover moeten gedragen als we onze kinderen en onze aarde een toekomst willen geven, maar kiezen voor verbintenis. “Wie een Strom om de pols te draagt begrijpt dat levensenergie niet alleen in tijd te mekten is”, aldus de makers.

Prijs: € 8.500,-

Meer informatie: Stromwatch.ch