In 1931 kwam Jaeger-LeCoultre, als antwoord op de wens van een Engelse polospeler een ?onbreekbaar? horloge te willen hebben, met de uitvinding van de Reverso: een horloge dat beschermd was doordat het in de eigen kast om kon draaien en zo de kastbodem eventuele tikken en schokken op te laten vangen. Tijdens de vandaag ten einde lopende SIHH toont Jaeger-LeCoultre met vier nieuwe modellen dat de Reverso nog een lange toekomst voor zich heeft.

De Grande Reverso Ultra Thin, Grande Reverso Duoface, Reverso Répétition Minutes à rideau en Grande Reverso Lady Ultra Thin zijn typisch Reverso maar tegelijkertijd een heroverweging van het technische en esthetische karakter van het horloge. De Grande Reverso Ultra Thin valt binnen de nieuwkomers op door de focus op de extreme eenvoud, zonder iets te verliezen van de essentie van de Reverso. Het horloge heeft een kast die ? door het gebruik van Jaeger-LeCoultre?s slechts 2,94 mm hoge kaliber 822 ? met 7,32 mm de platste Reverso ooit is. De rest van de maten van het horloge zijn flink (46 x 27,5 mm), waardoor het horloge een elegante en authentieke aanwezigheid aan de pols vormt en zo de eigenaar via de grote kastbodem alle ruimte biedt het horloge te personaliseren (via Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra Thin ?Tribute to 1931?bijvoorbeeld een inscriptie of gravure). De verzilverde wijzerplaat van de Grande Reverso Ultra Thin is in het centrum verticaal geguillocheerd, omgeven door Arabische cijfers waarboven de geblauwde wijzers draaien. Qua kastmateriaal kan gekozen worden uit staal of rosé goud.


Ter ere van het 80ste verjaardag van de Reverso zijn er ook twee versies van de Grande Reverso Ultra Thin genaamd ?Tribute to 1931?. Ook in roségoud (gelimiteerd) en staal, beschikken deze horloges over een zwarte of witte wijzerplaat met dolk-vormige wijzers en batton indexen, geïnspireerd op de originele Reverso uit 1931.Op de website van Jaeger-LeCoultre zijn voor de liefhebbers en bezitters van Reverso horloges een aantal leuke extra?s te vinden, waaronder een virtueel museum waar men de eigen Reverso kan delen met andere liefhebbers: www.jaeger-lecoultre.com. Zie voor meer ander nieuws en informatie over Jaeger-LeCoultre Horloge.info/Jaeger-LeCoultre.