De chronograafuitvoering van model ?La Monégasque? is de troefkaart in de nieuwe Roger Dubuis collectie, gepresenteerd op de SIHH: een prachtig horloge met mechanische meerwaarde die de concurrentie van tafel veegt. Want buiten het eigen manufactuur kolomwiel chronografenkaliber met automatische opwinding via een microrotor ? wat op zich al een bijzondere vermelding waard is ? is het horloge esthetisch buitengewoon fraai.

Het horloge maakt meteen indruk door het geraffineerde ontwerp van de vierhoekige forse kast (44 millimeter), in combinatie met het zonnestraal motief van de wijzerplaat die omgeven wordt door een contrasterende bezel van PVD zwart titanium. De plaatsing van de 30 minutenteller op 3 uur en de kleine seconde op 9 uur geven het horloge een uitstraling van een klassieke chronograaf, terwijl het nieuwe, geheel door Roger Dubuis ontworpen en gemaakte uurwerk het een horloge vult met de hoogste vorm van hedendaags technisch kunnen. Het kaliber RD680 is een kolomwiel chronografenuurwerk met automatisch opwinding via een microrotor, bestaande uit 264 verschillende onderdelen. Het uurwerk is voorzien van het zegel van Genève; een keurmerk dat alleen horlogemakers uit Genève mogen voeren, die voldoen aan de hoogste standaard in horlogemaken.


Roger Dubuis kaliber RD680


De Roger Dubuis Chronograph La Monégasque komt uit in staal en roségoud met verschillende wijzerplaatvarianten. Zie voor meer informatie de website van Roger Dubuis: www.rogerdubuis.com.