Officine Panerai toont met de Luminor Composite Marina 1950 3 Days aan dat door innovatief te zijn, lang kan worden genoten van één model. Het in het oog springende aan deze (tijdens de nu lopende SIHH gepresenteerde) uitvoering van de Luminor Marina is de fraaie bruine kleur van de kast, die niet van metaal is gemaakt maar van een synthetisch composiet van aluminium en keramiek. Panerai is de eerst die dit harde, duurzame en lichte materiaal toepast in de horloge-industrie.

In het 44 millimeter brede horloge bevindt zich het vorig jaar gelanceerde manufactuur kaliber P.9000 uurwerk met automatische opwinding en een gangreserve van 3 dagen (lees ook: Horloge.info). Het uurwerk is in actie te zien door de saffierglazen zichtbodem. Net als de kast is ook de wijzerplaat bruin en gebouwd volgens de voor Panerai bekende sandwich constructie: een dubbele wijzerplaat met daartussen lichtgevend materiaal. Aan het horloge komt een dikke lederen band met een gesp die ook van Panerai?s composiet is gemaakt.


De Panerai Luminor Composite Marina 1950 3 Days 44 mm ? of PAM00386 ? zal in de gewone collectie worden opgenomen en komt in de loop van dit jaar op de markt. Zie voor meer informatie en nieuws over Panerai Horloge.info/Panerai en www.panerai.com.