Bijna 12.000 lezers van het Duitse tijdschrift ?Armbanduhren? en de eveneens Duitse krant ?Welt am Sonntag? hebben hun stem uitgebracht voor de ?Uhr des Jahres? (horloge van het jaar) 2009. De Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Lady Duetto kwam uit de bus als meest geliefde dameshorloge.

De draaibare kast van de Jaeger-Lecoultre Reverso horloges fascineert horlogeliefhebbers al meer dan 80 jaar. Gezien de door de Reverso Squadra Lady Duetto gewonnen prijs is dit nog altijd het geval. De kast van de Reverso Squadra Lady Duetto is, buiten technisch vernuftig, vrouwelijke elegantie in de vorm van een betrouwbare tijdmeter, gemaakt van 18 karaat roodgoud en rondom bezet met 73 diamanten. De wijzerplaat aan de ?normale? voorkant is zacht wit verzilverd met een geguillocheerd centrum, een datumvenster in de opening van de 6 en een halfopen dag en nacht indicator, die met symbolen voor de zon en maan versierd is. De sierlijk vormgegeven Arabische cijfers maken de prachtige voorkant af.


De achterkant van de Reverso Squadra Lady DuettoDe achterkant van de Reverso Squadra Lady Duetto, waarvan via het speciale draaisysteem van de kast de voorkant te maken is, heeft juist bewust een eenvoudiger uiterlijk met alleen de aanduiding van uren en minuten, boven de matzwarte wijzerplaat. Het centrum van de wijzerplaat lijkt geguillocheerd maar is eigenlijk een venster op de rotor van het mechanische Jaeger-LeCoultre kaliber 968 uurwerk, dat de ?zwarte kant? deelt met de ?witte kant?.


Met behulp van een geraffineerd en exclusief band-wisselsysteem kan binnen 2 minuten, en zonder hulp van wat voor werktuig dan ook, de band verwisseld worden, of die nu van leer, metaal of rubber is. Men hoeft slechts op de twee drukkers aan de achterkant van de kast te drukken om de band los te maken.


De keuze voor de Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Lady Duetto als ?Uhr des Jahres? 2009 door onze oosterburen is een keuze die niet verbaast. De geraffineerde techniek in combinatie met de prachtige vormgeving is buitengewoon en zeker prijzenswaardig.