Van zaterdag 18 april tot en met woensdag 13 mei is een unieke Seiko collectie in het Seiko Center in Amsterdam te bewonderen. Deze collectie van in totaal 12 modellen is het resultaat van het Seiko Power Design Project 2008 dat door Seiko werd gehouden onder de eigen ontwerpers. Dat deze collectie nu in Nederland te bewonderen is, is uniek.

In 2002 startte de Seiko Watch Corporation een intern design project om de creativiteit bij de ontwerpteams te bevorderen door ze horloges en klokken te laten ontwerpen waarbij ze niet gehinderd werden door commerciële beperkingen. Dit initiatief bleek zeer succesvol. De ontwerpers kwamen met veel nieuwe ontwerpen die bij het tonen van de ontwikkelde prototypes aan het publiek zeer enthousiast ontvangen werden. MarunouchiReden genoeg het project een vast item op de Seiko kalender te maken, waar het de afgelopen 7 jaar ook steevast op stond. Door zowel de ontwerpers als het publiek wordt er elk jaar reikhalzend uitgekeken naar de publieke tentoonstelling tijdens de Tokyo Designers Week.


Het project werd afgelopen jaar wederom geleid door Naoto Fukasawa (1956, oprichter Naoto Fukasawa Design in 2003), een internationaal erkende ontwerper wiens werk voor verschillende merken overal ter wereld wordt geprezen. Hij daagde de Seiko ontwerpers voor 2008 uit horloges te creëren die eenvoudige en sterke vormen hadden, en tegelijkertijd op de rijke diversiteit en de betovering van de stad Tokyo wezen. Hij nodigde de ontwerpers uit om over de contrasten van Tokyo na te denken. Dit inspirerende thema ?Tokyo? leidde tot zeer diverse creaties, elk daarvan typeert de atmosfeer en het karakter van een ander district in Tokyo. YoyogiHet Yoyogi district bijvoorbeeld, dat ingeklemd zit tussen de drukke en jachtige Shibuya en Shinjuku districten, is een gebied dat dicht bevolkt en stedelijk is, maar tegelijkertijd belangrijke heiligdommen en openbare ruimten herbergt. Deze tweestrijd wordt tot uitdrukking gebracht in het Yoyogi design dat een kracht, maar ondertussen ook rust uitstraalt.


In totaal worden er 12 ontwerpen gepresenteerd waarbij elk één van de 12 districten van Tokyo vertegenwoordigd. Seiko nodigt u van harte uit om de 12 modellen uit het Power Design Project te komen bewonderen in het Seiko Center Amsterdam.


Seiko Center
Heiligeweg 14
1012 XR Amsterdam
tel: 020 ? 330 10 42