Sinds 1959 staan de letters DS niet alleen voor Certina?s beroemde klassieker, maar ook voor de reputatie van het merk: Double Security. 50 jaar later voegt Certina voor het eerst een automatische chronograaf toe aan de DS-familie. Het is in alle opzichten een klassieke DS, en heeft bovendien een Valjoux 7750 uurwerk aan boord.

Certina lanceerde de eerste DS 1 in 1960: een sportief-klassiek ontwerp, genereus geproportioneerd, elegant en tegelijkertijd persoonlijk, bedoeld voor de pols van de liefhebber van duurzame schoonheid. Nu is er de innovatieve, moderne interpretatie van deze illustere voorganger, de DS 1 Automatic Chrono. Sober en sportief, met de kenmerkende tijdloze belijningen van de DS, maar ook robuust en op zichzelf uniek. De geborstelde kast biedt de wijzerplaat alle ruimte. Onder het ontspiegelde saffierglas prijkt een sterke zilverkleurige wijzerplaat, gericht op afleesbaarheid. De decentrale secondewijzer op 9 uur bevat geen schaalverdeling; de chronograaftellers op 12 en 6 uur daarentegen hebben een duidelijke indeling. De uren- en minutenschaal is eveneens gericht op duidelijkheid. Certina DS 1 Chrono met zwarte plaatDe drie beeldvullende zones zijn zo ontworpen dat ze in elkaar overlopen, en laten precies ruimte over op 3 uur voor dag en datum. Rondom dit fraai vormgegeven functionele geheel is de tachymeterschaal geplaatst. De wijzers in de 12 uur en 30 minutentellers zijn net iets donkerder dan de grote wijzers.
 
De kroon draagt het traditionele Certina logo en de chronograaf wordt bediend via twee uiterlijk verschillende drukkers ? een detail dat het eigenzinnige karakter van dit horloge én het merk Certina verbeeldt.


De DS 1 Automatic Chrono is naast de zilvergrijze versie verkrijgbaar met zwarte wijzerplaat en nikkelkleurige tellers, of in volledig zwart. Verkrijgbaar met stalen band voor ? 1.250,- of met lederen band voor ? 1.190,-.