Frédérique Constant presenteerde tijdens Baselworld vol trots het nieuwste model: de Maxime Manufacture Automatic. Als aanvulling op de zeer succesvolle Heart Beat Manufacture collectie is dit het tweede hoofdstuk in de geschiedenis van in-huis geproduceerde uurwerken van Frédérique Constant.

Het was vijf jaar geleden dat Frédérique Constant toetrad tot het selecte gezelschap Zwitserse merken dat niet alleen eigen uurwerken ontwikkelt maar ze ook helemaal zelf in eigen huis bouwt. Zo werd Frédérique Constant in 2004 een manufactuur. De succesvolle introductie van de Heart Beat Manufacture lijn was een gigantische stap voorwaarts in het streven een onafhankelijke toekomst voor het jonge en innovatieve merk met zetel in Genève (maar met Nederlandse roots!) te verzekeren. Frédérique Constant werd met de introductie van het eigen uurwerk ook het enige Zwitserse merk in het toegankelijke luxe segment dat eigen uurwerken produceert.


klik aan voor een grotere afbeeldingIn 2009 is de volgende innovatie op manufactuur gebied de Maxime Manufacture Automatic. Met het geheel nieuwe FC-700 kaliber toont het merk eens te meer het hoge niveau op het gebied van technische know-how, uurwerkontwikkeling en -productie. Tegelijkertijd is er een evolutie op het gebied van ontwerp te zien. Een geheel nieuwe kast is ontworpen waarin rechte lijnen afgewisseld worden door afgeronde vlakken, verkregen door een polijstproces dat vele uren gespecialiseerd handwerk vergt. De combinatie van geborstelde en gepolijste onderdelen van de kast, de verzilverde geguillocheerde wijzerplaat en de met de kast geïntegreerde alligator band resulteert in een collectie klassieke maar toch moderne horloges die een sobere maar elegante stijl uitstralen.


klik aan voor een grote afbeeldingDe Frédérique Constant Maxime Manufacture Automatic is verkrijgbaar met een stalen en een staal-gouden kast met een diameter van 42 mm, gebold saffierglas en een zichtbodem en is waterdicht tot 50 meter. Er is keuze uit Arabische en Romeinse opgelegde indexering die ? net als de wijzers ? afhankelijk van de kast in staal of roségoud zijn uitgevoerd. Op 6 uur wordt de datum door middel van een wijzer getoond.


Met een winkelverkoopprijs van ? 1.995,- voor de stalen versie en ? 2.795 euro voor de goud-stalen versie laat Frédérique Constant eens te meer zien dat het trouw blijft aan de eigen waarden, door innovatieve horloges van hoge kwaliteit aan te bieden tegen een zeer toegankelijke prijs.


Zie voor meer nieuws en informatie over Frédérique Constant Horloge.info/Frédérique Constant.