Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s

Nu met acht jaar garantie!

Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s

Groot nieuws uit het kleine Le Sentier. Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s komen het horlogelandschap verfraaien. Maar wanneer we nog eens goed kijken ontdekken we behalve de nieuwe Reverso Tribute Small Seconds, Tribute Duoface en Tribute Duoface Fagliano Limited, ook nog nieuwe varianten van de Reverso One Duetto. Wel allemaal met 8 jaar garantie!

Laten we beginnen met een conclusie: bij Jaeger-LeCoultre kunnen ze niet tellen. Wat ze wel goed kunnen is horloges en uurwerken maken. Bovendien is het een heel respectabel en vertrouwen wekkend bedrijf, want sinds dit voorjaar is de garantietermijn voor nieuwe horloges en klokken opgetrokken naar 8 jaar. En er is ook nog een digitaal platform opgetuigd voor extra service. Maar nu eerst de 6 nieuwe Reverso’s, niet 3 zoals aangekondigd. Wat een bonus.

Reverso Tribute Duoface

Reverso Tribute Small Seconds De nieuwe Reverso Tribute Small Seconds heeft een stalen 45.6 x 27.4 mm kast met een hoogte van 8,5 mm. Hierin tikt het manufactuurkaliber 822/2 dat met de hand opgewonden dient te worden. Maar eigenlijk moeten we het vooral hebben over de gewaagde kleur van de wijzerplaat en de bijpassende bandriem, ontworpen door het Argentijnse Casa Fagliano. De kleur rood mag worden omschreven als wijnrood, bordeauxrood of karmozijnrood of aubergine – krachtig is het zonder enige twijfel. Deze kleurrijke uitgave van de revero is enkel verkrijgbaar bij de boutiques van het horlogehuis. In de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is er in ieder geval eentje te vinden.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface in staal

Het ingenieuze Duoface-concept stamt uit 1994. In de nieuwste variant tikt Jaeger-LeCoultre Calibre 854A / 2 dat precies past in een kast van 10,3 millimeter dik. En dat manufactuurkaliber geeft twee tijdzones weer. Aan de voorzijde – de thuistijd – is op 6 uur de kleine secondewijzer geplaatst. Ondertussen toont een dag/nacht-indicator aan de achterzijde – de tweede tijdzone – of het dag of nacht is in het thuisland.

Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited

Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s

Jaeger LeCoultre Reverso Tribute Duoface Fagliano

De 47 mm x 28.3 mm roségouden Reverso Tribute Duoface Fagliano Limited is gelimiteerd tot slechts 100 stuks. De twee gestructureerde wijzerplaten tonen op een subtiele manier hun verschillende functies. Aan de voorzijde gebeurt dat op een achtergrond met zonnestraalmotief. Aan de achterzijde gebeurt dat op een verzilverd guilloché-motief. De soepele Cordovan lederen band is volledig handgemaakt door de leerexperts van Casa Fagliano. Dat leerbewerkingshuis is bekend van onder andere de polosport.

Reverso Tribute Small Seconds

Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds

De nieuwe Reverso Tribute Small Seconds heeft een stalen 45.6 x 27.4 mm kast met een hoogte van 8,5 mm. Hierin tikt het manufactuurkaliber 822/2 dat met de hand opgewonden dient te worden. Maar eigenlijk moeten we het vooral hebben over de gewaagde kleur van de wijzerplaat en de bijpassende band. Deze is namelijk gemaakt door het Argentijnse Casa Fagliano en geeft extra karakter aan het horloge. Comfort trouwens ook want het leer is zeer soepel. De kleur rood mag worden omschreven als wijnrood, bordeauxrood of karmozijnrood of aubergine; krachtig is het zonder enige twijfel. Deze kleurrijke Revero is enkel verkrijgbaar bij de boutiques van het horlogehuis. In de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is er in ieder geval eentje te vinden.

Reverso One Duetto

De 3 nieuwe varianten van de Reverso One Duetto zijn stuk voor stuk uiterst subtiele dameshorloges met een rijke historie die teruggaat tot 1931. In de 2019-versies in staal en roségoud met een streepje diamant tikt het kaliber 844. De twee verschillende wijzerplaten zijn contrasterend uitgevoerd.

Nu met 8 jaar garantie en digitale ondersteuning

Behalve de drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s lanceert het horlogehuis uit Le Sentier ook een nieuw Care-programma. Vanaf nu kunnen Jaeger-LeCoultre-klanten hun Jaeger-LeCoultre klokken en horloges exclusief registreren op www.jaeger-lecoultre.com/services. Deze website is een speciaal online platform waar ze hun persoonlijke verzameling kunnen beheren. Bovendien biedt het platform gepersonaliseerde nieuwe services van het Jaeger-LeCoultre Care-programma. Hedendaagse uurwerken die vallen onder de originele internationale garantie komen in aanmerking voor een garantieverlenging bij online registratie. En voor nieuw aangeschafte klokken en horloges geldt vanaf nu een garantieduur van 8 jaar.

Drie nieuwe Jaeger-LeCoultre Reverso’s

www.jaeger-lecoultre.com/services

Online in 12 talen en in Wechat

Na registratie ontvangen klanten van Jaeger-LeCoultre gepersonaliseerde diensten gedurende de hele levensduur van hun uurwerken. Denk daarbij aan functionele controles en adviezen van de specialisten van het horlogehuis. De nieuwe service is beschikbaar in 12 talen: Engels, Frans, Duits, Portugees, Spaans, Italiaans, Arabisch, Russisch, vereenvoudigd en traditioneel Chinees, Japans en Koreaans. Bovendien is speciaal voor de Chinese horlogeliefhebber het programma geïntegreerd in Wechat. Wechat is het dominante social media platform in China dat een soort combi is van Twitter, WhatsApp, Instagram en PayPal.

Voor meer informatie over de 3 nieuwe Reverso’s: www.jaeger-lecoultre.com en voor het nieuwe Care-programma: www.jaeger-lecoultre.com/services