Vijf nieuwe varianten van de Oris Divers Sixty-Five

Een chrono, een bi-colour en varianten in zwart, groen en blauw

Vijf nieuwe varianten van de Oris Divers Sixty-Five

In 2019 krijgt de legende van de retro-duiker een vervolg met vijf nieuwe varianten van de Oris Divers Sixty-Five. De chronograaf is het grootste nieuws, maar ook de varianten in bi-colour en met wijzerplaten in zwart, groen en blauw zijn het bekijken waard.

De Oris Divers Sixty-Five is een vaste klant op Horloge.info. De laatste variant die hier voorbij kwam was de speciale variant voor World Clean-Up Day 2018. Maar of het nu om speciale uitgaves gaat of om standaardmodellen, iedere Sixty-Five is geïnspireerd door duikhorloges die Oris produceerde in de jaren ’60. Dus ook de vijf nieuwe varianten van de Oris Divers Sixty-Five die het beste vintage design combineren met hedendaagse productietechnieken.

Divers Sixty-Five Chronograph

De nieuwe, stalen 43 mm Chronograph met klassiek ogende pushers en een retro bi-compax lay-out heeft een klassiek functioneel uiterlijk. De bronzen variant is een gelimiteerd model dat vorig jaar uitkwam, maar deze stalen versie is ongelimiteerd. Klassiek is het bolle saffierglas dat evenwel een anti-reflectieve coating aan de binnenzijde heeft. Fraai detail is de bronzen, eenzijdig draaibare duikring met aluminium inzet. Het automatische uurwerk Oris 771 heeft als basis een Sellita SW 150 en is goed voor 48 uur gangreserve. Omdat we het hier wel over een duikhorloge hebben en niet enkel een retro-modieus model, is de waterdichtheid gegarandeerd tot 100 meter. Prijs: 3.800 euro.

Divers Sixty-Five Bi-colour

Geen staal en goud, maar staal en brons voor deze 40 mm ‘Bico’. Het bons dat is gebruikt voor de lunette en eventueel de band geven het horloge warmte. Bovendien zal het gebruikte brons het horloge een persoonlijk karakter geven wanneer een uniek patina ontstaat. Vooral de versie met de ‘Bico’ band zal na verloop van tijd steeds meer het uiterlijk aannemen van een verweerd nautisch instrument. Prijs: vanaf 1.950 euro.

Oris Divers Sixty-Five met blauwe wijzerplaat

De 40 mm kast is nieuw voor deze Sixty-Five met blauwe wijzerplaat. Voorheen was blauw enkel verkrijgbaar in 42 mm of 36 mm varianten en deze referentie lijkt veel meer op het origineel uit 1965. Dit nieuwe model heeft vintage ‘Light Old Radium’ Super-LumiNova details op de blauwe wijzerplaat. Voorverouderde lichtgevende massa die de koper van een nieuw horloge het gevoel geeft dat hij een vintage horloge draagt met gloeiend radioactief radium op de wijzerplaat.

Beige luminova gedachtenkronkel

Even een gedachtenkronkel over beige luminova: Een nieuw retro-horloge met beige lichtgevende massa doet net alsof het een vintage horloge is waarvan de tijd het oorspronkelijke radium heeft verkleurd. Maar een dergelijke horloge zou ook andere sporen van de tijd/gebruik moeten vertonen. In de tijd dat radium kan verkleuren heeft het horloge vast veel krassen en zelfs een eventuele deuk opgelopen. Zou het dan niet beter passen om in het vervolg nieuwe retro-horloges met beige luminova ook alvast van krassen en butsen te voorzien? Voor een nog betere benadering van het origineel. Het is maar een gedachte.

Terug naar deze blauwe 40 mm Sixty-Five die verkrijgbaar is op leer en met een stalen band. Prijs: vanaf 1.750 euro.

Oris Divers Sixty-Five met groene wijzerplaat

Groen en brons gaan uitermate goed samen en dus is het niet al te vreemd dat Oris de Divers Sixty-Five met groene wijzerplaat een bronzen lunette heeft toebedeeld. Het 40 mm horloge is verkrijgbaar met een stalen band en ook vintage look leer en rubber met een retropatroon staan in de catalogus. Voor wie nog niet tevreden is met het aanbod en eigen ideeën heeft over de kleur en het materiaal van de band, de bandaanzet heeft een breedte van 21 mm. Prijs: vanaf 1.900 euro

Oris Divers Sixty-Five met zwarte wijzerplaat

De stalen 42 mm variant met zwarte wijzerplaat heeft net als zijn kleurrijkere soortgenoten een speciale gravure op het achterdeksel. Ook de geschroefde kroon om tot 100 meter diepte het water buiten de kast te houden, heeft het horloge gemeen met de ander Sixty-Fives. De 36 mm en 40 mm versie met zwarte wijzerplaat en bronzen lunette was er al en nu is er deze grotere variant bij gekomen. Net als in de al eerder beschreven blauwe, ‘Bico’ en groene varianten van de Sixty-Five tikt ook in deze versie het automatische kaliber Oris 733. Dat uurwerk is gebaseerd op het kaliber SW 200-1 van Sellita. Verkrijgbaar met twee kleuren bruine leren band, een rubberband met vintage patroon en een stalen band. Prijs: vanaf 2.000 euro.

 

Voor meer informatie over de vijf nieuwe varianten van de Oris Divers Sixty-Five en de tientallen andere Divers Sixty-Five referenties: www.oris.ch