Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies

Witgoud met wijzerplaten in zwart, wit of blauw email

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies

Zowel de voor- als de achterzijde bieden een goed inzicht in de kwaliteiten van dit kleine horlogehuis uit de Vallée de Joux. De Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies combineert traditionele kwaliteiten met moderne horlogekunst. Het witgouden horloge met micro-rotor heeft geëmailleerde wijzerplaten in zwart, wit of blauw.

Romain Gauthier is niet de beroemdste naam in de nouvelle horlogerie, de stroming die wordt gedomineerd door onder andere MB&F , HYT en Urwerk. Maar het bescheiden horlogehuis uit de Zwitserse Vallée de Joux heeft wel degelijk een groep bewonderaars. Dat zijn we bij Horloge.info ook. Een horloge als de Prestige HMS Stainless Steel met zijn wijzerplaat van meteoriet is toch ook een bijzondere schoonheid? Ook andere merken en fabrikanten onderkennen de kwaliteiten van Romain Gauthier en dus heeft Chanel een aandeel in de manufactuur. Dat resulteerde onder andere in 3 kalibers die voor Chanel werden ontwikkeld waaronder het geskeletteerde Calibre 3 in de Boy.Friend.  Een zeer kenmerkend en origineel ogend uurwerk.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor white gold limited edition met klassieke witte email wijzerplaat

Fabuleus ‘inzicht’ in de manufactuur

Met de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies toont het horlogehuis genoeg creativiteit in huis te hebben om ook met eigen creaties te verrassen. De drie wijzerplaatcombinaties met een vergulde platine en palladium-behandelde bruggen omlijst door een witgouden 39,5 mm kast maken van de Insight Micro-Rotor een opvallend horloge.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor white gold limited edition met klassieke witte email wijzerplaat

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor white gold limited edition black enamel

Het aansturen van de tijd (uren, minuten en kleine seconden) gebeurt door automatisch kaliber uit de eigen manufactuur. Natuurlijk is het uurwerk fabuleus afgewerkt. Net als de platine, zijn de bruggen aan de achterkant van de beweging behandeld met roségoud en gedecoreerd met hand-frosting en met de hand gemaakte en gepolijste geschuinde kanten. Ook de verzonken chatons zijn het vermelden waard. Tenslotte worden de bruggen op hun plaats gehouden met behulp van schroeven die een esthetische S-gleuf dragen.

Transparante bouwwijze

De zeer hoge graad van afwerking moest zonder meer gehaald worden om het horloge toonbaar te maken. Zowel de voor- als de achterzijde zijn zeer transparant; open en bloot mag je ook zeggen. De manier waarop het gebouwd is en gepresenteerd wordt, verklaart heel goed de naam Insight. De open bouwwijze biedt ‘inzicht’ in de manier waarop het horloge werkt. Maar dat werkt alleen als de afwerking geen enkele steek laat vallen. En dat heeft Romain Gauthier niet gedaan.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies

De micro-rotor is kenmerkend voor een automatisch uurwerk van Romain Gauthier en let ook op de opengewerkte tandwielen

Aan de voorzijde van de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies is onder andere het schommelende balanswiel prominent te zien op 6 uur. Ook goed zichtbaar is de micro-rotor op 9 uur die voor het opwinden van de twee hoofdveren zorgt. De twee veren produceren een gangreserve van 80 uur. De bi-directionele micro-rotor is gemaakt van zwaar 22k goud. Bovendien is de rotor tussen twee bruggen geplaatst zodat deze zeer stabiel draait en geen verstorende vibraties afgeeft.

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies

Vrij vooraanzicht op de schommelende balans van de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor white gold limited edition

Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies; zwart, wit en blauw

De hoofdwijzerplaat waar de uren en minuten worden getoond plus de kleinere variant voor de seconden is uitgevoerd in geëmailleerd wit, zwart of blauw. Fraai detail is ook de kroon op 2 uur. Bovendien zorgt die positie ervoor dat de kroon nooit in de pols drukt. Van de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor worden in totaal 30 exemplaren gemaakt; 10 in wit, 10 in zwart en 10 in blauw.

Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid van de Romain Gauthier Insight Micro-Rotor in drie gelimiteerde versies: www.romaingauthier.com