Oris Divers Sixty-Five in de opruiming

Help mee tijdens World Clean-Up Day 2018

De 42 mm Divers Sixty-Five met een stoffen band die is gemaakt van hergebruikt plastic

Wie had dat gedacht, de populaire, retro-modieuze Oris Divers Sixty-Five in de opruiming. De grootschalige opruiming van vervuilend plastic welteverstaan. De Oris Sixty-Five laat zich van zijn beste kant zien met een diagonaal gestreepte band van gerecycled plastic en sluit zich aan bij de World Clean-Up Day 2018 die morgen, zaterdag 15 september, in Nederland wordt georganiseerd.

Plastic hoort niet thuis in de natuur en World Clean-Up Day strijdt daar tegen

Plastic hoort niet thuis in de natuur en World Clean-Up Day strijdt daar tegen

Bij Oris houden ze het welzijn al enige tijd scherp in de gaten en dan met name de oceanen. Het Zwitserse merk steunt verschillende projecten en voor het tweede jaar op rij gaat Oris de samenwerking aan met World Clean-Up Day. De naam zegt eigenlijk alles, de planeet dient grondig te worden opgeruimd. Met name onverteerbaar, onverwoestbaar plastic afval is een groot probleem. In de oceanen dobbert ongeveer 8 miljoen ton plastic afval rond en dat bedreigt de balans van ons ecosysteem.

50% energiebesparing

De Oris Divers Sixty-Five met gestreepte band van hergebruikt plastic

De Oris Divers Sixty-Five met gestreepte band van hergebruikt plastic

Oris maakt duikhorloges die zich als een vis in het water voelen. En dus vestigt het horlogehuis de aandacht op het afvalprobleem door een stalen 42 mm Divers Sixty-Five uit te brengen met een stoffen band die is gemaakt van hergebruikt plastic. Ook milieuvriendelijk is de productie van de band. Het fabricageproces bespaart ongeveer 50 procent van de energie in vergelijking met de vervaardiging van een vergelijkbare, geheel nieuwe band. Het materiaal dat Oris gebruikt heeft de naam r-Radyarn gekregen en ook in de toekomst gaat het gebruikt worden in stoffen banden. De band is dus geen eenmalig PR-stunt, maar maakt onderdeel uit van een ecologische langetermijnvisie van Oris.

Morgen is het World Clean-Up Day in Nederland!

Oris heeft voor World Clean-Up Day 2018 een team van 1.000 mensen op de been gebracht en nodigt iedereen uit een opruimdoel in zijn of haar land te vinden. Plastic Soup Foundation is de Nederlandse partner van Internationale World Cleanup Day en coördineert de opruimdag morgen, zaterdag 15 september in Nederland. Klik hier voor praktische informatie, zoek een project bij jou in de buurt en doe mee!