Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

De driedubbel dunste ter wereld

De architectonische Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

Je verwacht het misschien niet van Bvlgari, maar het van oorsprong Italiaanse juwelenhuis heeft in de collectie het aller dunste automatische horloge ter wereld. Dat horloge breekt en passent ook nog twee andere wereldrecords en geeft een duidelijk teken af: Bvlgari wil serieus genomen worden als het gaat om haute horlogerie. Met de driedubbel record brekende Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic dwingen ze alvast veel respect af.

Met de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic zoekt het horloge- en juwelenhuis de grenzen van het technisch haalbare op. In de fragiele wereld van het extreem platte horloges zijn Piaget en Audemars Piguet traditioneel gezien krachten om rekening mee te houden. Het Zwitserse horlogehuis heeft een reputatie als het gaat om de productie van zeer platte uurwerken en dito horloges. Bvlgari heeft een frontale aanval ingezet op de positie van Piaget door al enige tijd zeer platte horloges te lanceren. Piaget wist tot nu toe steeds het record terug te pakken, maar met de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic lijkt, voorlopig althans, de strijd in het voordeel van Bvlagari uit te pakken.

Drie dubbel plat record

De flinterdunne Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

De flinterdunne Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

De Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic is een horloge dat maar liefst drie records op het conto heeft. Het is ’s werelds dunste tourbillon, het is’ s werelds dunste automatische tourbillon en het is ’s werelds dunste automatische. Het eerste record was al in handen van Bvlgari zelf, het record van de dunste automatische tourbillon werd afgepakt van Audemars Piguet dat het in 1986 vestigde met de Ultra Thin Automatic Tourbillon Caliber 2870, en het derde record werd afgepakt van Piaget dat het tijdens de SIHH van 2017 met de Altiplano Ultimate 910P vestigde. Deze drie records worden nu door de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic samengevoegd; wel zo overzichtelijk. Belangrijk om te vermelden is dat de flinterdunne Finissimo geen prototype of concept horloge is – de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic staat in de catalogus als een regulier productiemodel.

3,95 mm hoog of plat

De achterzijde van de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic met klein zichtvenster

De achterzijde van de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic met klein zichtvenster

Laten we de Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic even in perspectief plaatsen met wat cijfers. De hoogte van de gezandstraalde titanium kast meet slechts 3,95 mm. In de kast tikt het kaliber BVL 288 Finissimo met een vliegende tourbillon met een hoogte van slechts 1,95 mm. Ondanks de minuscule hoogte en geskeletteerde bouw is er plaats gevonden voor een veerton die een gangreserve van 52 uur weet te realiseren.

De Bvlgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic is gelimiteerd tot 50 stuks en heeft een prijs van om en nabij de 120.000 euro. Voor dat bedrag krijg je misschien weinig horloge, maar wat je kijgt breekt wel records, drie records!

Voor meer informatie: www.bulgari.com