SevenFriday P3C/02 Racer III

Het derde racehorloge is als eerste waterdicht tot 100M

SevenFriday P3C/02 Racer III

Onder motorkap van de SevenFriday P3C/02 Racer III tikt een automatisch Miyota uurwerk. Dat is zoiets als de Honda krachtbron in een Formule 1-auto. We doelen hier vooral op de betrouwbaarheid. Beetje saai, maar de styling van de SevenFriday is gelukkig wel spannend.

De nieuwe SevenFriday P3C/02 Racer III treedt in de voet- dan wel bandensporen van de P3 en P3B modellen. Dat betekent dat SevenFriday vooral details en kleuren heeft gebruikt die aan de autosport doen denken. Zwart voor de kast omdat dat stoer oogt. Zwart en relatief zwaar staal en geen lichtgewicht titanium of nog lichter carbon, want de prijs moet natuurlijk nog wel bij SevenFriday passen. Trouwens, de band is dan weer wel van een moderner materiaal gemaakt dan traditioneel leer. Soepel dragend siliconen met rode contrasterende stiksels omdat we dat ook vaak zien in de stiksels van een sportief racestoeltje.

SevenFriday P3C/02 Racer III

De SevenFriday P3/C02 Racer III in actie

Meer dan een racer

Ook rood zijn de details op de wijzerplaat. Waar het rode gebied van een toerenteller een waarschuwing, is het rood in de SevenFriday P3C/02 Racer III eerder een aanduiding van sportiviteit. Ook deze SevenFriday is weer een horloge met vele lagen. Vier lagen om precies te zijn. De platine is de 1e laag, op de 2e laag is een ring te zien met een wijzer op 9 uur, de 3e laag het een minutenschaal met 3 lichtgevende indexen en de 4e laag is de glanzende lunette.

SevenFriday P3C/02 Racer III

Onder het achterdeksel van de SevenFriday P3/C02 Racer III gaat de NFC-chip schuil

Eigenlijk is deze derde Racer meer dan een auto-of motorhorloge. Het is namelijk de eerste creatie van SevenFriday die waterdicht is tot 100 meter. En dat biedt mogelijkheden. Denk aan een duik in het zwembad of de zee.

SevenFriday P3C/02 Racer III

De zwarte SevenFriday P3/C02 Racer III oogt als een racer

Prijs en verkrijgbaarheid van de SevenFriday P3C/02 Racer III

De prijs van de nieuwe SevenFriday P3C/02 Racer III is 1.062 euro zonder BTW dus wanneer we daar 21% bij optellen komen uit op een prijs van 1.285 euro. Het zwarte racehorloge met NFC-chip waarmee het geregistreerd wordt, is verkrijgbaar via www.sevenfriday.com en via de officiële verkooppunten.