Jaeger-LeCoultre Master Minute Repeater klinkt goed

Jaeger-LeCoultre laat letterlijk van zich horen met de nieuwe Master Grande Tradition Minute Repeater. Het merk presenteerde al vaker een muzikaal horloge, maar dit is het eerste model in de Master Grande Tradition-lijn met een automatisch uurwerk.

jaeger-lecoultre_mastergrandetraditionminuterepeater-detail
De grootste uitdaging bij een minute repeater is de klank. Deze wordt bepaald door de gongs. Jaeger-LeCoultre is er in geslaagd om een kristallen gong uit een stuk te maken. Deze heeft een vierkante sectie en is samengesteld uit een geheim allooi dat zorgt voor een rijk geluid. Daarnaast is deze nieuwe Master uitgerust met gepatenteerde trebuchet hamers die een enkele en veel krachtigere slag maken. Doordat de hiel van de gongs naar het bovengelegen saffierkristal buigt, werkt het geheel als een luidspreker.

jaeger-lecoultre-calibre942De regelmaat van het slaan van de minute repeater wordt verzorgd door een stille regulator die maakt dat de energie uit de minute repeater-veerton geleidelijk vrijkomt. De regulator produceert slechts 20 decibel, wat nagenoeg niets is en waardoor alleen het geluid van de gongs te horen is.

Jaeger-LeCoultre-Master-Minute-Repeater-NO_5092520De traditionele schuif om de minute repeater in gang te zetten is bij deze nieuwe Master vervangen door een enkele drukknop tussen 9 en 10 uur. De drukknop is uitgevoerd met een beveiliging zodat het systeem niet opnieuw in gang kan worden gezet wanneer het al in gebruik is.
Het automatisch mechanische uurwerk (Jaeger-LeCoultre Calibre 942) tikt met 28.800 slagen per uur, bestaat uit 437 onderdelen en biedt een gangreserve van 40 uur. Het heeft een rotor die bekleed is met 22 karaat roségoud. De kast van de Master Grande Tradition Minute Repeater meet 39 millimeter en is eveneens uitgevoerd in roségoud, hij is 12,1 millimeter dik en waterdicht tot vijftig meter. De verzilverde wijzerplaat toont de uren, minuten en een kleine seconde. De band is van bruin alligatorleder met gesp. Gelimiteerd tot 100 stuks.

Prijs: €183.000,-

Kijk voor meer informatie op: www.jaeger-lecoultre.com