Certina kiest voor sportief met DS-2 Chronograaf

Alle Formule-1 perikelen bij Sauber – de door horlogemerk Certina gesponsorde racestal – daargelaten, kiest Certina dit jaar toch voor een update van zijn succesvolle DS-2 collectie. De DS-2 chronograaf draagt dit jaar een nieuw jasje van synthetisch materiaal op zowel de roestvrijstalen bezel als het topje van de kroon. De accenten in groen of rood contrasteren mooi met de PVD-zwarte kast waarop bicolor uren- en minutenwijzers ronddraaien. Ook de voorgevormde zwarte rubberen band is voorzien van gekleurd stiksel. De nieuwe modellen worden as we speak in Baselworld gepresenteerd.

Certina-DS-2-Chronograaf-C024.447.17.051.22-liggendroodDe nieuwste versie van de precieze DS-2 chronograaf heeft hetzelfde Swiss made ETA Precidrive™ quartz-uurwerk (een quartz ETA 251.264 CEN Precidrive) dat in de vorige modellen werd gebruikt. Alleen is het uurwerk nu gezet in een deels geborstelde, deels gepolijste PVD-zwarte roestvrijstalen kast van 41 mm. doorsnede, met een sportieve synthetische ring in Certina-groen of -rood (afhankelijk van het model) rond een roestvrijstalen tachymeter bezel. Het merk dat al in 1888 werd opgericht laat met de nieuwe DS-2 Chronograaf zien dat het horloges maakt die volledig in het huidige sportieve tijdbeeld passen.
Certina-DS-2-Chronograaf-C024.447.17.051.22-staand-groen

Achter het afgeronde saffierglas dat dubbel ontspiegeld is, ligt een contrastrijke, zwarte wijzerplaat. De bicolor uren- en minutenwijzers en indexen zijn alle behandeld met Superluminova, voor de beste afleesbaarheid onder elke omstandigheid. Voor extra helderheid zijn contrasterende kleuren geselecteerd voor de individuele chronograaffuncties, met groene (of rode) wijzers voor 1/100-seconde-, 12-uurs- en 30-minutentellers, terwijl wit is gebruikt voor de centrale 60-secondewijzer. De drie zilveromrande tellers worden gecompleteerd door een zwarte buitenrand met contrasterend groene (of rode) schaalverdelingen, waarbij de 1/100 seconden in real time worden weergegeven in de eerste minuut van de tijdwaarneming. Een datumvenster is op 6 uur gepositioneerd, binnen een kleine-secondeteller, zodat deze gemakkelijk kan worden afgelezen.

Certina-werking-DS conceptDe nieuwe DS 2 Chronograaf is samengesteld met gebruikmaking van Certina’s DS Concept, dat het merk in 1959 ontwikkelde, en is daardoor waterdicht tot een druk van 10 bar (100 m). Het Certina-schildpadlogo op het kastdeksel is daarvan de garantie, want het is voor het merk hét historische symbool van waterdichtheid, robuustheid en een lange levensduur. De final touch van dit mooie ontwerp is een originele, sportieve, zwarte rubberen band met gekleurd stiksel, in groen of rood.

Verkoopprijs van beide modellen is € 790

Kijk voor meer informatie op www.certina.com