Jaeger-LeCoultre en Gassan presenteren Reverso à Eclipse Van Gogh horloge

Dit jaar wordt aandacht geschonken aan de 125e sterfdag van de wereldberoemde post-impressionistische schilder Vincent van Gogh. Als eerbetoon aan de nog altijd inspirerende schilder presenteren Jaeger-LeCoultre, Gassan en het Van Gogh Museum in Amsterdam een gelimiteerde editie van het omkeerbare Reverso horloge met op de wijzerplaat één van Vincent van Gogh’s beroemdste werken, de Zonnebloemen. Het originele schilderij dateert uit 1889, geschilderd gedurende de laatste periode van zijn leven. Dit schilderij is in het bezit van het Van Gogh Museum.

Jaeger LeCoultreDe roségouden Reverso is een model à Eclipse, wat betekent dat de millimeters dunne lamellen waaruit de wijzerplaat is opgebouwd, als een Luxaflex open kunnen schuiven om een geëmailleerde versie van Van Gogh’s Zonnebloemen te tonen. Het productieproces voor dit horloge neemt 200 uur in beslag, en de 18 karaat gouden wijzerplaat wordt in tien etappes geschilderd en op 800 graden gebakken in de ateliers van Jaeger-LeCoultre, waar drie van de zeer zeldzame emailleurs die de wereld rijk is, werken. Emailleren is bovendien een discipline die nauwelijks nog wordt onderwezen. Het atelier bestaat vandaag de dag uit een groep kunstenaars die een breed scala van gepersonaliseerde werken op de keerzijde en op de wijzerplaat van de Reverso kunnen creëren.

Jaeger LeCoultreDe Reverso à Eclipse is een uniek omkeerbaar horloge met een roségouden kast waarin het ultradunne handopwindkaliber JLC 849 in huist. Dit platte uurwerk is bij uitstek geschikt om schilderijen van de grote meesters in miniatuur te doen herleven op de geëmailleerde wijzerplaat. Door middel van een simpel draaimechanisme aan de zijkant van de horlogekast is het mogelijk om de luikjes van de wijzerplaat te openen. Hierdoor wordt de uitzonderlijke reproductie van Vincent van Gogh’s Zonnebloemen onthuld. Het uurwerk heeft een gangreserve van zo’n 35 uur.

Jaeger LeCoultreHet idee voor dit unieke horloge kwam van Jacco Goossens, General Sales Manager bij Gassan. Hem werd gevraagd een bijzonder stuk te bedenken ter gelegenheid van de opening van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hij combineerde hiervoor drie componenten: ambacht, kunst en erfgoed. Deze drie elementen komen samen in de Reverso à Eclipse van Jaeger-LeCoultre. Uiteraard is deze Reverso ook in zijn kast omkeerbaar, de achterzijde van het horloge kan worden gegraveerd met een inscriptie naar keuze.

Drie-fase-JLC-Reverso-van-Gogh870pxDit unieke horloge, waarvan in totaal slechts vijf stuks worden geproduceerd, is verwezenlijkt in samenwerking met Gassan en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het kleine meesterwerk kan, net als het grote, in het museum worden bewonderd.

Prijs: € 75.000, limited tot 5 roségouden modellen. Een platina serie van vijf is in aantocht.

Jaeger LeCoultre on bookKijk voor meer informatie op www.jaeger-lecoultre.com