Het licht staat op groen voor milieuvriendelijke activiteiten en Jaeger-LeCoultre slaat meteen spijkers met koppen door Leonardo DiCaprio in te lijven als environmental ambassadeur. In die hoedanigheid droeg de milieubetrokken acteur de unieke Master Compressor Extreme Lab naar de première van zijn documentaire ?The 11th Hour?.

DiCaprio en Jaeger-LeCoultre vinden het hoog tijd om de handen ineen te slaan en ondernemen samen activiteiten gericht op het (financieel) ondersteunen van groene initiatieven. De opbrengsten van twee unieke horloges komen daarom 100% ten goede aan het Leonardi DiCaprio Fund, dat groene initiatieven start en steunt.

klik aan voor vergroting: Reverso Gyrotourbillon 2 met sferische tourbillonDe twee te verkopen horloges zijn werkelijk uniek, omdat daarin technieken zijn toegepast die nog nooit eerder zijn gebruikt. Het horloge dat Di Caprio naar de première droeg is $ 300,000 waard en behoort tot de collectie ?Extreme Lab?. Nummer twee is een eenmalige ?Reverso Gyrotourbillon 2? van zo?n  $ 400,000 met een ? nog nooit eerder vertoonde ? sferische tourbillon.

DiCaprio is al sinds 1998 actief betrokken bij het milieu, getuige zijn stichting. Jaeger-LeCoultre investeert in duurzaamheid met haar plan ?Making Time More Beautiful?.