De Zwitserse horlogemanufactuur Ernst Benz heeft de Beijing 2008 Limited Edition ChronoScope gelanceerd. Dit ter viering van het voor Beijing (of Peking) zo historische jaar 2008, waarin het o.a. gastheer is van de Olympische Spelen. Deze lancering is het begin van een nieuwe serie waarvan twee keer per jaar een nieuw model zal verschijnen. De horloges in de serie zullen een ode zijn aan grote wereldsteden: ?In ons voortdurende streven het verhaal van Ernst Benz en het thema van ontdekking en luchtvaart ?Great Circle? te vertellen, hebben we deze horloges ontworpen als eerbetoon aan de fantastische samenleving en rijke geschiedenis van de stad Beijing? aldus Leonid Khankin, ontwerper en Managing Director bij Ernst Benz.

Bij het ontwerpen van dit horloge vond Khankin inspiratie in de Chinese numerologie en in het bijzonder het cijfer 8, een doorlopend en perfect symmetrisch cijfer dat in de Chinese cultuur, voornamelijk door hoe het uitgesproken wordt, staat voor voorspoed en rijkdom. Met het ontwerp en de esthetiek van dit horloge ontdekt Ernst Benz het grootse verleden en de briljante toekomst van Beijing.

Deze ChronoScope, ontworpen en gemaakt in Zwitserland in de voor Ernst Benz zo typerende afmeting van 47 mm, is beschikbaar in twee uitvoeringen, beide gelimiteerd tot 88 stuks: met een zwarte of chinees-rode wijzerplaat met een geborstelde stalen kast. Daarnaast zijn er per wijzerplaat nog eens 8 stuks met een zwarte PVD gecoate stalen kast.

Beide wijzerplaatuitvoeringen zijn voorzien van een traditioneel Chinees vuurpatroon en Chinese karakters voor de cijfers, waarbij de 8 geschreven is als 08 om het bijzondere van het jaartal te onderstrepen. Andere bijzonderheden aan het ontwerp zijn de speciale opmaak van de traditionele Ernst Benz wijzers, de zwarte PVD gecoate rotor met EB logo en de toevoeging PEK aan de referentienummers van de horloges. PEK staat voor Peking, de luchthavencode van Beijing Capital International Airport, de eerste officiële luchthaven van China.

Met de introductie van de ChronoScope Beijing 2008 Limited Edition, viert Ernst Benz de wedergeboorte van Beijing, een stad vol fantastische mensen, cultuur, geschiedenis en spirit. En niet te vergeten één van de belangrijkste horlogemarkten in de wereld. De horloges worden geleverd in een verpakking met een Chinees thema en met keuze uit een twee alligator banden: zwart met rood stiksel of rood met zwart stiksel. De ChronoScope Beijing 2008 Limited Edition stalen versie kost $5.800,-, de versie met de PVD coating $6.800,-.