Jaeger-LeCoultre, klinkende naam in Zwitserse klasse horloges, heeft het met de nieuwe damescollectie Rendez-Vous Clutch wel héél slim bekeken. Het gerenommeerde horlogehuis sloeg de handen ineen met niemand minder dan de ontwerpers van huis Valextra. Resultaat: eenvoudig uitgedrukt een horloge en handtas in één.

Er moeten zich ongetwijfeld dames onder het designerteam bevinden: dat vrouwen Jaeger-LeCoultre horloges waarderen niet alleen om hun technische hoogstand en bijgevolg betrouwbaarheid, maar ook fashionables wensen om nu en dan eens een ander horloge te dragen, daar wordt al decennia op ingespeeld. Maar overdag een klasse horloge dragen om vervolgens ?s avonds aan je handtasje ? a girl?s next best friend ? te kunnen bevestigen, is toch wel design eerste klas.


De inspiratie van de ?Rendez-vous? Clutch ligt bij het Valextra avondtasje ?Tammy Clutch?, gecreëerd in 2008 en geïnspireerd op een model dat in de jaren 80 ontworpen werd voor een filmster maar jammerlijk op de tekentafel is blijven liggen. De uiteindelijke Tammy-lijn handtassen, die in 2009 op de markt kwam, waaronder de bijzonder gestileerde Clutch, ontleende haar naam aan een bijzonder goede vriendin van Emanuele Carminati Molina, president bij Valextra.De Rendez-Vous Clutch is trouw gebleven aan de oorspronkelijke vormgeving, mits enkele kleine aanpassingen om zodoende een perfecte synergie te bekomen in het nieuwe ontwerp waar het dameshorloge in geïntegreerd is ? zonder afbreuk te doen aan de Valextra-eigen discrete lijnen. Geïnspireerd op een design dat onder het stof gehaald is, heeft deze bijzonder Clutch een duidelijk vintage gehalte.


Jaeger-leCoultre Rendez-Vous Day & Night


Valextra is een internationaal befaamd Italiaans ?Maison? gespecialiseerd in luxe lederwaren. Met bijzondere designs, unieke kleurenpaletten en zodanig ontworpen en vakkundig geassembleerd wordt hun tijdloze en herkenbaar strakke stijl zeer gewaardeerd door een cosmopolitisch cliënteel. Jaeger-LeCoultre en Valextra bundelden hun beider expertise al eerder dit jaar door het Grande Reverso Lady Ultra Thin horlogemodel te voorzien van een dubbele band in drie van de nieuwste modekleuren kobaltblauw, violet en okergeel.We mogen besluiten: een bijzonder slim accessoire op z?n zachtst gezegd; luxe horloge, luxe tasje, Zwitsers/ Italiaans topdesign?maar geen hebbeding want daar is de Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Clutch wèrkelijk te exclusief voor. Kijk voor meer nieuws en informatie over Jaeger-LeCoultreop Horloge.info/Jaeger-leCoultre en bezoek Jaeger-leCoultre.com.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn