Officine Panerai presenteert tijdens de aankomende SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie ? 21 t/m 25 januari 2013) de nieuwe Luminor 1950 Rattrapante 8 days Titanio. Het klassieke Panerai-design heeft met dit exemplaar een sportieve draai gekregen door de kast van geborsteld titanium, en is een verrijking voor de Specialities collectie.

Panerai leverde van oorsprong ? eind negentiende eeuw ? precisie-instrumenten aan de Italiaanse marine. Later, in de jaren dertig, ontwikkelden de Florentijnse ingenieurs waterdichte polshorloges die commandotroepen onder extreme omstandigheden konden dragen. In 1997 bracht Panerai een serie uit die qua stijl en techniek op deze historische modellen was gebaseerd. Inmiddels zijn de Panerai-horloges uitgegroeid tot een lifestyle-fenomeen. De nieuwste Luminor 1950 is daar wederom het bewijs van.


Panerai Luminor 1950 Rattrapante 8 days Titanio


De Panerai Luminor 1950 Rattrapante 8 Days Titanio heeft een titanium kast van 47 millimeter. De transparante kastbodem biedt zicht op Panerai?s eigen (manufactuur) kaliber P.2006 uurwerk, uitgerust met een ?split-second? chronograaf: de rattrapante. Hiermee kunnen twee secondewijzers ? via knoppen op acht en op tien uur ? onafhankelijk van elkaar worden gebruikt voor het meten van tijden en tussentijden. In ruststand liggen de secondewijzers boven elkaar. Een ander kenmerk is de gangreserve van maar liefst acht dagen, mogelijk gemaakt door drie veertonnen (een gepatenteerd systeem van Panerai). De resterende gangreserve is af te lezen op een lineaire indicator boven de zes. Nog een bijzondere eigenschap van de PAM00530 (de Panerai referentie voor dit model) is de seconderesetfunctie. Om het uurwerk exact op tijd te laten lopen kan de balans even worden stopgezet. Dit is met de kroon te bedienen.De Luminor 1950 Rattrapante 8 days Titanio wordt geleverd met een extra verwisselbare band, inclusief schroevendraaiertje. Dit nieuwe model maakt deel uit van de Officine Panerai Specialties-collectie ? er worden er maar 300 van gemaakt ? en is vanaf april 2013 verkrijgbaar voor ? 19.900,-. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Panerai en Panerai.com.