Jaeger-LeCoultre presenteerde onlangs ? ter ere van de opening van de Jaeger-LeCoultre boutique in de Place Vendôme in Parijs ? een nieuw model voor de Duomètre collectie met het indrukwekkende Dual-Wing uurwerk. De Duomètre collectie bestaat uit horloges met twee tijdzones van een onnavolgbaar hoge schoonheid en horlogetechnische kwaliteit.

Voor de Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time is het Dual-Wing uurwerk opgesplitst in twee mechanismen: één voor de lokale tijd en één voor een tweede tijdzone. Hoewel beide voor de aansturing gebruik maken van hetzelfde uurwerk, hebben ze een eigen energiebron van maar liefste 50 uur, die voor het gemak wel tegelijkertijd handmatig kunnen worden opgewonden via de kroon.


De kroon wordt ook gebruikt om beide tijdsaanduidingen te verstellen: tegen de klok in voor de thuis-tijd en met de klok mee voor de tweede tijdzone. De thuis-tijd is af te lezen op de rechter sub-wijzerplaat, terwijl de tweede tijdzone via een minutenwijzer en een venster met daaronder een urenschijf links wordt getoond. Centraal onderaan de wijzerplaat is een dag- en nachtindicator te zien, met als extra fraai detail een afbeelding van het noordelijk halfrond.


Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time


De Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time in 18 karaat wit goud is 42 millimeter breed en komt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Het horloge is sinds 20 november 2012 verkrijgbaar in de boutique in Parijs en kost ? 40.000,-. Kijk op Horloge.info/Jaeger-LeCoultre en Jaeger-LeCoultre.com voor meer nieuws en informatie.